Cum poți economisi bani folosind Google Maps

Cum poți economisi bani folosind Google Maps

Publicat de Fadia Hirtan
pe 06.10.2021

Foarte curând, vei avea un motiv în plus să folosești Google Maps pe telefon ca principala aplicație de hărți pe care o utilizezi atunci când ești în trafic. Google a anunțat că, începând de astăzi, va introduce în platformă alternative de rute perfecte pentru cei care vor să reducă din costurile combustibilului. 

În spatele acestui update stă, însă, dorința companiei de a reduce din emisiile de carbon, una dintre principalele cauze ale încălzirii globale. Hai să-ți explicăm, concret, cum crede Google că acest update va ajuta planeta.

Atunci când conduci pe un drum aglomerat sau pe o rută care cuprinde traversarea mai multor rampe sau limitatoare de viteză, mașina ta care folosește combustibil fosil (benzină sau motorină) va consuma mai mult, fiind nevoită să frâneze, respectiv să accelereze la loc de multe ori. În schimb, dacă viteza autoturismului în care te afli este una constantă și nu ești nevoit să faci tot felul de manevre în trafic, atunci consumul de combustibil va scădea, deci vei ajunge să oprești mai rar la benzinărie.

Totuși, alegerea finală îți va aparține, pentru că alternativa drumului pe care erai obișnuit să mergi poate fi una care va solicita ceva mai mult timp. Dacă ruta eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil va fi una mai lentă, vei fi anunțat, iar tu vei decide ce e mai important pentru tine - consumul, implicit un nivel al poluării, mai mic sau timpul petrecut la volan

Deocamdată, update-ul va fi disponibil doar pentru cei din SUA, urmând ca la începutul anului viitor să apară și în Europa. De asemenea, și bicicliștii sau cei cu scutere ori trotinete electrice vor avea motive serioase să folosească Google Maps în trafic, pentru că în aplicație urmează să vedem, în câteva luni, funcția Lite Navigation, special concepută pentru cei care preferă vehiculele pe două roți, care nu poluează.

Chiar dacă update-urile anunțate de Google sunt demne de laudă, există și critici la adresa acestora. Mai mulți activiști din domeniul ecologiei acuză compania de faptul că aceasta, ca multe altele, de altfel, aruncă vina asupra oamenilor simpli când, de fapt, poluarea se datorează marilor industrii. 

În plus, ecologiștii spun că multe dintre problemele cu care se confruntă planeta s-ar rezolva dacă și Google s-ar preocupa mai mult de reducerea propriilor emisii de carbon, a căror cantitate nu e deloc de ignorat. Un raport al companiei arată că în 2019 Google a eliberat în atmosferă nu mai puțin de 12.529.953 tone metrice de CO2, echivalentul de poluare a peste 2,7 milioane de mașini într-un an. 

Totuși, noi credem că update-urile Google Maps sunt binevenite. Atâta timp cât avem la dispoziție instrumente prin care putem contribui la reducerea poluării, de ce nu le-am folosi? E, până la urmă, datoria noastră să păstrăm Pământul cât mai sănătos, mai ales că, zic unii, ar fi singura planetă din sistemul nostru solar unde putem găsi ciocolată și bere. 🍫🍻


Poți ajuta și tu la reducerea poluării, alegând să îți cumperi de la Flip.ro un telefon second-hand recondiționat, în loc de unul nou. Noi ne vom asigura că vei primi un dispozitiv verificat de specialiști, care arată și funcționează perfect, la care îți oferim garanție 12 luni și retur gratuit

De asemenea, poți vinde la noi telefonul vechi, pentru a repune pe piață un device pe care tu nu îl mai folosești, dar care va primi șansa la o a doua viață. 🤗


Te-ar mai putea interesa și:

Apple Maps vs Google Maps vs Waze - care e cea mai bună aplicație pentru hărți pe care o poți folosi în 2021?

Google Maps va afișa taxele de drum

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!