Cum ieși de pe un grup de WhatsApp fără ca ceilalți membri să știe?

Cum ieși de pe un grup de WhatsApp fără ca ceilalți membri să știe?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 17.05.2022

Oricât de utile s-ar putea dovedi a fi grupurile de WhatsApp în anumite contexte, probabil faci parte măcar dintr-unul care nu mai e pe placul tău. Fie membrii acestuia fac spam, fie subiectele de discuție nu te mai privesc, fie pur și simplu nu te mai regăsești în colectivul respectiv.

Și pentru că, momentan, orice ieșire dintr-un grup de WhatsApp se face doar cu avertizarea celorlalți, prin clasicul mesaj „X left”, aplicația aflată sub umbrela Meta se pregătește de un nou update care să simplifice mult lucrurile în acest sens.

Mai exact, după ce WhatsApp a introdus reacțiile la mesaje și posibilitatea de a primi până la 512 persoane într-un singur grup, platforma lucrează la o funcție care să-ți permită să ieși de pe un grup fără ca ceilalți membri să știe

De fapt, doar adminii grupului vor afla de decizia ta în viitorul apropiat. Restul persoanelor nu vor primi nicio înștiințare pe telefon atunci când vei hotărî să ieși de pe grup.

Pe blogul celor de la WhatsApp a fost publicată astăzi o captură de ecran în care poți vedea notificarea care îți va apărea, înainte să părăsești un grup. Deocamdată, funcția este în varianta de testare, urmând să devină disponibilă pentru toți utilizatorii platformei de socializare la următorul update al acesteia. 

Totuși, până când funcția devine disponibilă pentru toată lumea, cum faci să nu mai fii distras de conversațiile de pe grupurile din care ți-ai dori să nu mai faci parte?

Pune grupul pe silent

Cea mai simplă metodă prin care poți scăpa de șirul lung de mesaje necitite care te-ar putea deranja este să pui grupul pe silent

Intră în aplicație și, implicit, pe grupul de care vrei să „scapi”. Dă click pe cele trei puncte din dreapta, sus, care îți vor deschide un meniu. Alege funcția Mute notifications și selectează Always, apoi dă click și pe căsuța din dreptul Show notifications, dacă vrei să nu mai fii deranjat niciodată de mesajele de pe grupul respectiv, apoi apasă OK.  

Cu cât va trece mai mult timp, iar conversațiile de pe WhatsApp se vor actualiza cu mesaje noi, grupul din care nu mai vrei să faci parte va coborî din ce în ce mai jos, până când nu-l vei mai vedea. Astfel, nu vei mai fi deranjat. 

Schimbă-ți numele din WhatsApp și poza de profil

Dacă faci parte dintr-un grup cu mai mulți participanți de pe care vrei să ieși, mai există o metodă pentru a face asta fără ca ceilalți membri să știe că tu ești cel care i-a „părăsit”. 

Intră în aplicație și apasă pe cele trei puncte din dreapta, sus, apoi alege Settings. Se va deschide o nouă pagină, din care îți poți schimba numele și poza de profil.

Pentru a face asta, e suficient să apeși pe iconița care simbolizează un creion, atât din dreptul numelui, cât și din dreptul pozei tale, ca mai apoi să editezi ce dorești.

Fă modificările de care ai nevoie, apoi accesează grupul din care ești pregătit să ieși. Va trebui să apeși din nou, în conversația respectivă, pe cele trei puncte, ca mai apoi să alegi More. În meniul care se va deschide vei avea opțiunea de Exit group, pe care o poți selecta dintr-o simplă comandă. 

Această metodă, așa cum precizam și mai sus, se pretează pentru grupurile mari de pe WhatsApp, unde, eventual, numărul tău de telefon nu este cunoscut de ceilalți membri. Altfel, cei care vor vedea că ai ieșit de pe grup vor ști despre cine e vorba, chiar dacă ți-ai schimbat numele pe WhatsApp și/sau poza de profil din aplicație. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!