Cum activezi Google Assistant (OK, Google) când ai telefonul blocat

Cum activezi Google Assistant (OK, Google) când ai telefonul blocat

Publicat de Fadia Hirtan
pe 22.06.2021

Atunci când telefonul tău este deblocat, poți folosi Google Assistant, adică funcția de pe device-ul tău Android, prin simpla pronunțare a expresiilor OK, Google sau Hey, Google. Odată activat, asistentul Google te poate ajuta să afli cum e vremea, să inițiezi un apel, să adaugi ceva pe lista de cumpărături sau chiar să asculți muzica preferată, dacă ai un cont de Youtube Premium sau Spotify.

Dar ce te faci în cazul în care telefonul tău este blocat, iar tu ești, de exemplu, în mijlocul unei rețete, cu mâinile ocupate și vrei să setezi un cronometru (timer) pentru pastele pe care tocmai le-ai pus la fiert? 

Vestea bună este că îi poți cere lui Google să te asiste în tot ceea ce faci fără să mai deblochezi telefonul.

Despre cum poți seta Google Assistant să-ți răspundă la întrebări cu telefonul blocat îți vom explica în acest material.

Intră în setările Google Assistant

Pentru început, deblochează telefonul și spune Hey, Google, open Assistant settings

Caută în bara de sus a meniului care se va deschide Lock screen, apoi selectează Personal results

Selectează Personal results, ca mai apoi să descoperi noi opțiuni. La acest pas, va trebui să te asiguri că funcția Lock screen personal results este activată, prin simpla apăsare a butonului din dreapta acestei opțiuni. Tot aici vei putea opta pentru activarea funcției și pe căști, dacă dorești să primești rezultate de la Google Assistant cât timp folosești căștile, iar telefonul este blocat. 

Dacă preferi să ai acces la Google Assistant când telefonul este blocat, vei putea folosi funcția pentru a:

  • iniția apeluri;
  • revizui alarmele setate;
  • reciti sau adăuga articole noi pe lista de cumpărături;
  • citi mesaje;
  • seta un cronometru (timer).

Totuși, această funcție nu îți va expune datele personale. Pentru a avea acces la informații sau fișiere media prin intermediul Google Assistant, va trebui să deblochezi telefonul. Vorbim de acțiuni precum:

  • plăți prin Google Pay;
  • acces la Google Photos;
  • întrebări legate de adresa sau numele tău complet;
  • acces în aplicațiile pe care le-ai instalat pe telefon (WhatsApp, Facebook etc.).

Dacă atunci când e blocat, telefonul tău nu îți oferă acces la Google Assistant chiar și după ce ai făcut aceste setări, apasă o singură dată pe ecranul dispozitivului și continuă cu Hey, Google sau OK, Google

Spune-ne într-un comentariu, mai jos, au reușit să configurezi Google Assistant pentru a-l folosi și atunci când telefonul este blocat?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!