Clubhouse introduce o funcție dedicată celor cu frica de a vorbi în public

Clubhouse introduce o funcție dedicată celor cu frica de a vorbi în public

Publicat de Fadia Hirtan
pe 25.02.2022

După ce a permis înregistrarea podcasturilor și participarea la dezbaterile din aplicație fără crearea unui cont, Clubhouse adaugă o nouă funcție, menită să integreze în chat-urile de pe platformă și persoanele care suferă de glosofobie, adică teama de a vorbi în public

Lansată în 2020, aplicația audio a fost pentru multă vreme una exclusivistă. Mai exact, la început, doar cei care foloseau telefoane Apple aveau acces la camerele unde cei mai influenți oameni ai planetei purtau discuții pe teme de interes public cu persoane din întreaga lume. 

Nu știm precis dacă această măsură a fost una menită să atragă din ce în ce mai mulți curioși, adică dacă disponibilitatea aplicației doar pentru utilizatorii iOS a fost gândită sau nu ca idee de marketing. Cert este că, odată cu lansarea Clubhouse și pe telefoanele cu Android, numărul fanilor Clubhouse a crescut exponențial.

În timp, reprezentanții aplicației au tot adăugat funcții care aveau ca scop facilitarea comunicării. Ultima dintre acestea se adresează în mod special persoanelor care nu sunt întocmai confortabile cu ideea de a lua cuvântul în fața unei mulțimi. 

Chiar dacă ridicarea mâinii în aplicație presupune strict o intervenție audio, nu și una video, teama de a vorbi în public îi determină pe mulți să renunțe la ideea de a-și împărtăși opinia. Iar pentru a permite tuturor să-și poată expune punctul de vedere, Clubhouse lansează funcția de chat prin mesaje scrise, ideală pentru cei care preferă să comunice cu ceilalți în scris.

Odată activată, funcția de chat va permite inclusiv editarea sau ștergerea mesajelor scrise, precum și reply-ul la comentariile anterioare. De asemenea, mesajele trimise în chatul camerei pe care o accesezi pe Clubhouse pot fi raportate, în cazul în care vreunul dintre ele încalcă vreo regulă. 

Aproximativ 73% din populația globului suferă de anxietate socială, ceea ce se poate manifesta prin teama de a vorbi în public. În spatele acestei fobii, oamenii de știință au descoperit că se ascunde frica de judecată pe care alții ar putea-o avea la adresa noastră. 

Ce părere ai despre această nouă funcție pe care Clubhouse o pune la dispoziția utilizatorilor? Te-ar convinge să folosești mai des platforma? Spune-ne părerea ta într-un comentariu, mai jos, suntem curioși să o aflăm. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!