Cele mai scumpe telefoane din lume

Cele mai scumpe telefoane din lume

Publicat de Fadia Hirtan
pe 13.04.2021

Dacă prețul unui iPhone 12 Pro Max ți s-a părut unul destul de piperat la lansare, mai gândește-te o dată. E drept că cele mai noi telefoane de la Apple pot costa destul de mult, dar ce-ai spune dacă ai afla că unii pasionați de gadgeturi au plătit și peste 48 de milioane de dolari pentru un telefon unicat?

Da, ai citit bine, patruzeci și opt de milioane de dolari! Dar mai bine hai să aflăm împreună care au fost cele mai scumpe telefoane din toate timpurile, oprindu-ne la cele care ne-au captat atenția. 

Vertu Signature Cobra - 310.000 $

Vertu a primit reputația de creator al celor mai bune telefoane de lux din lume. Ediția Signature Cobra a cuprins doar opt telefoane, fiecare dintre smartphone-uri costând 310.000 de dolari. 

Compania franceză de bijuterii Boucheron Vertu a lucrat la realizarea acestor telefoane, optând pentru asamblarea manuală a lor în Marea Britanie.

Despre gadgeturi placate cu aur am mai auzit, când ți-am prezentat telefonul Escobar. Singura diferență între acesta și Vertu Signature Cobra este că cel din urmă chiar a existat.

Producătorii săi au ales pentru acest model un design cel puțin neobișnuit, înfășurând un șarpe cobra realizat din aur masiv în jurul dispozitivului. Telefonul conținea nu mai puțin de 439 de rubine și două smaralde, deci nu greșim când spunem că a fost, cu adevărat, unul prețios. 

Gresso Luxor Las Vegas Jackpot – 1.000.000 $

Nu știm ce e mai ciudat la acest telefon, numele său sau felul în care arăta. Cert este că a fost unul dintre cele mai scumpe telefoane din lume.

Prețul exorbitant nu este dat doar de designul său și materialele folosite la fabricarea carcasei acestuia, ci și de numărul limitat de modele de care a avut parte.

Mai exact, doar trei persoane de pe tot mapamondul s-au putut bucura, dacă putem spune asta, de un telefon din lemn obținut de la un copac african vechi de două sute de ani. În plus, la crearea carcasei acestui gadget au fost folosite 180 de grame de diamante aurii și negre, fiecare a câte 45,5 carate. De asemenea, fiecare tastă a acestui telefon a fost înfrumusețată cu safire prețioase de 32 de karate.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

iPhone 3G Kings Button – 2.500.000 $

De două ori și ceva mai scump decât Gresso Luxor Las Vegas Jackpot a fost iPhone 3G King Button, un telefon ceva mai decent din punct de vedere vizual decât modelele menționate anterior. 

iPhone 3G King Button a fost creat de un designer austriac, Peter Alisson, care a folosit pentru carcasa acestuia aur galben, aur alb și aur roz de 18 karate. Banda de aur alb, care se întinde pe toată marginea telefonului, este decorată cu 138 de diamante.

Deși valorează foarte mult, nu aceste materiale au dat prețul final al telefonului, ci diamantul de 6,6 karate, care înlocuia butonul de pornire original al iPhone-urilor. La vremea lansării sale, telefonul era considerat unul dintre cele mai frumoase din lume și a fost foarte apreciat de fanaticii acelei perioade.

Stuart Hughes iPhone 4 Diamond Rose Edition – 8.000.000 $

Ridicăm și mai mult ștacheta și ajungem la un alt model exclusivist de iPhone, de data aceasta la unul în valoare de 8 milioane de dolari. iPhone 4 Diamond Rose Edition a fost  fabricat din aur roz solid și include 500 de diamante de 100 de karate, iar sigla Apple este decorată cu 53 de diamante.

La fel ca iPhone 3G King Button, butonul de home al acestui telefon era realizat dintr-un diamant roz, realizat dintr-o singură tăietură, de 7,4 karate.

Prețul halucinant al acestui telefon cuprindea și o cutie de prezentare din granit, iar modelul a fost realizat în doar două exemplare. 

Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond – 48.500.000 $

Am spus la modelul prezentat anterior că are un preț halucinant? Ne-am cam grăbit cu concluziile, pentru că acest titlu i s-ar fi cuvenit mai degrabă modelului Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond

Te-ai putea întreba ce anume are acest telefon atât de special de merită titlul de cel mai scump telefon din lume

În primul rând, este acoperit cu aur de 24 de karate și este decorat cu un singur diamant roz pe spate. Este, de asemenea, acoperit cu platină și dispune de tehnologie de prevenire a pirateriei, pentru a păstra informațiile proprietarului în siguranță de ochii curioșilor.

Pink Diamond Falcon Supernova este un telefon făcut la comanda soției celui mai bogat bărbat din Asia, mai exact a proprietarului echipei de cricket indian, pe numele ei Nita Ambani

#opulență

Iată lista completă a celor mai scumpe telefoane din lume:

  1. Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond – 48.000.000 $
  2. Stuart Hughes iPhone 4s Elite Gold – 9.400.000 $
  3. Stuart Hughes iPhone 4 Diamond Rose Edition- 8.000.000 $
  4. Goldstriker iPhone 3GS Supreme – 3.200.000 $
  5. iPhone 3G Kings Button – 2.500.000 $
  6. Diamond Crypto Smartphone – 1.300.000 $
  7. Goldvish Le Million – 1.000.000 $
  8. Gresso Luxor Las Vegas Jackpot – 1.000.000 $
  9. Goldvish Revolution – 488.150 $
  10. Vertu Signature Cobra – 310.000 $

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-i un share și împarte cu prietenii tăi informațiile cu care tocmai te-ai îmbogățit. 

Heh, îmbogățit, te-ai prins? 😂

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!