Telefonul Escobar - o țeapă suflată cu aur

Telefonul Escobar - o țeapă suflată cu aur

Publicat de Fadia Hirtan
pe 09.04.2021

De Pablo Emilio Escobar Gaviria, temutul traficant de droguri și șeful cartelului din Medellín, Columbia, suntem siguri că ai mai auzit, mai ales dacă ți-a plăcut serialul Narcos. Ce nu suntem convinși că ai aflat este că aceasta nu era singur la părinți. Fratele său, Roberto De Jesus Escobar Gaviria, a devenit celebru anul trecut, când și-a lansat propria linie de telefoane mobile.

Sau cel puțin asta a susținut că urmează să facă, convingând chiar și presa, dar și pe cei mai mari vloggeri din lume, care i-au căzut în plasă și care au anunțat că pe piață stă să apară cel mai cool telefon din câte au existat vreodată.

Roberto Escobar spunea, la începutul lui 2020, că va reface designul lui Samsung Galaxy Fold, lansând un smartphone pliabil și placat cu aur, care avea să coste 399 de dolari, în loc de aproape 2.000, cât valora la vremea aceea un Galaxy Fold. Telefonul avea să poarte în denumirea sa și numele familiei, Escobar.

Escobar Fold 2 nu doar că avea un preț mai mult decât tentant, dar avea parte și de o promovare… neobișnuită, așa cum poți vedea din clipul următor:

În plus, reprezentanții Escobar Inc., firma care avea să scoată pe piață cel mai „prețios” telefon din toate timpurile, declara război Samsung-ului, într-un mod cel puțin ostentativ, motiv pentru care compania columbiană a fost dată în judecată.

Câteva săptămâni mai târziu, Roberto Escobar a decis că nu e suficient să-și dorească să „îngroape” doar Samsung-ul, ci și-a îndreptat atenția și către celălalt colos de pe piața telefoanelor, Apple

În mai 2020, Escobar anunța că va recondiționa mai multe iPhone 11 Pro de 256 GB, pentru ca mai apoi să le învelească, din nou, în foiță de aur și să le vândă, într-o ediție limitată, la prețul de 499 de dolari

Desigur, cu toții și-au dat seama că spectacolul orchestrat de fratele celebrului traficant de droguri columbian nu a fost decât o țeapă uriașă, care a făcut multe victime. Pe Facebook au fost înființate grupuri în care păgubiții care s-au grăbit să trimită banii la Escobar Inc. discută și astăzi despre cum au fost înșelați. 

Peste 70 de membri spun că nu au primit niciodată telefoanele comandate. Unii cumpărători spun că nu au primit nimic de la Escobar Inc., cu excepția unei cărți care documentează viața lui Roberto și planul său de a prelua industria smartphone-urilor. Să fie, oare, megalomania boală genetică în familia Escobar?

Pe site-ul oficial, compania Escobar Inc. nu pare să fie altceva decât organizație care oferă licențe celor care vor să lanseze un produs, un proiect, un film sau orice altceva care ar putea avea legătură cu Pablo Escobar. Pe platformă nu apar informații despre telefoanele placate cu aur, pe care Roberto Escobar nu le-a vândut decât pe hârtie. În schimb, Roberto se „laudă” pe site cu procesele pe care le-a deschis anul trecut împotriva Apple și a rapperului 2 Chainz.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!