Ce se întâmplă dacă stai pe telefon cât timp e la încărcat?

Ce se întâmplă dacă stai pe telefon cât timp e la încărcat?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 20.07.2021

Cu siguranță te-ai întrebat măcar o dată ce se întâmplă dacă stai pe telefon cât timp acesta e la încărcat. Ba chiar e posibil să-ți fi trecut pe la ureche tot felul de mituri legate de acest subiect. 

Tocmai de aceea, în materialul de astăzi, îți vom răspunde la această întrebare și la alte câteva curiozități pe care s-ar putea să le ai în jurul acestei teme. Iată ce trebuie să știi.

Riscul exploziei telefonului este extrem de mic

Probabil ai auzit despre situații în care telefonul lăsat la încărcat a explodat sau bateria acestuia s-a umflat și a declanșat un incendiu. Ba chiar, la un moment dat, presa vuia de știri despre modelul Note 7 de la Samsung care crea panică în avioane, tocmai pentru că, din cauza presiunii, bateria acestuia exploda. 

Pe 10 octombrie 2016, Samsung a decis să oprească definitiv producția lui Galaxy Note 7 din cauza acestor incidente nefericite. De atunci și până astăzi, evenimentele de acest fel nu s-au mai repetat pe niciun alt model de telefon. 

Așadar, chiar dacă folosești telefonul cât timp acesta e la încărcat, riscul unei explozii a dispozitivului este extrem de mic spre nul

Totuși, nu trece cu vederea următorul paragraf, din care vei afla informații care, mai mult ca sigur, îți vor fi de folos.

Nu e recomandat să folosești telefonul cât timp acesta se încarcă

Singurul lucru care s-ar putea întâmpla atunci când folosești telefonul în timp ce stă la încărcat este ca dispozitivul să se supraîncălzească. Asta în cazul în care te joci pe el sau îi ceri să execute task-uri la fel de complexe. 

Dacă deblochezi telefonul pentru a răspunde la un mesaj, pentru a verifica mailul sau pentru a da un scroll pe Facebook nu e cazul să-ți faci griji. Smartphone-ul va fi în perfectă siguranță, atâta timp cât nu va avea de răspuns la prea multe comenzi.

În cazul în care nu folosești un încărcător original, e posibil ca supraîncălzirea telefonului să fie și mai intensă. În această situație, e bine să lași dispozitivul să-și încheie ciclul de încărcare fără să-l soliciți, dacă ții la sănătatea lui, dar mai ales a bateriei sale.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Poți folosi căști cât timp telefonul e la încărcat?

Ai început un sezon nou din serialul tău preferat, dar smartphone-ul tău tocmai te-a anunțat că nu mai are baterie? Dacă vrei să folosești căști cu fir atunci când lași telefonul la încărcat, e bine să știi că asta nu e cea mai bună idee. Asta mai ales dacă ai un încărcător vechi, cu anumite urme de uzură, sau dacă folosești unul care nu este original.

Riscurile, în acest caz, sunt unele mari, atât pentru sănătatea telefonului tău, cât și a ta, personală. De-a lungul timpului, anumite accidente care au implicat aprinderea dispozitivelor sau chiar electrocutarea au determinat producătorii de telefoane mobile să nu susțină ideea folosirii concomitente a încărcătoarelor și a căștilor. 

Cu atât mai mult în situația în care alegi să-ți încarci telefonul de la o baterie externă cât timp dispozitivul este expus la soare. În acest caz, supraîncălzirea smartphone-ului este mai mult decât inevitabilă, iar asta ar putea afecta serios capacitățile de funcționare a dispozitivului. 

Așadar, cel mai bine este ca, atunci când telefonul stă la încărcat, să îl lași deoparte pentru câteva minute. Indicat ar fi să îi scoți cablul de alimentare atunci când acumulatorul a ajuns la 80%. Acest lucru va permite bateriei să funcționeze la o eficiență optimă, iar viața telefonului se va prelungi. 

Dacă nu ești mulțumit de durata de viață a bateriei telefonului tău sau de viteza cu care acesta se încarcă, poate a venit momentul să faci un upgrade. Pe Flip.ro găsești telefoane ieftine, verificate și cu garanție, care arată și se comportă ca unele abia scoase din cutie. 

Unde mai pui că tot la noi poți vinde telefonul vechi, a cărui baterie nu mai ține, iar banii pe care îi obții îi poți pune la bugetul pentru un smartphone de ultimă generație, așa cum este iPhone 12

Dacă ți-a plăcut acest articol, lasă-ne mai jos o inimioară, să știm că ai trecut pe aici. 🤗

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!