Apple Watch ți-ar putea măsura tensiunea abia în 2024

Apple Watch ți-ar putea măsura tensiunea abia în 2024

Publicat de Fadia Hirtan
pe 13.04.2022

Deși pe piață există deja mai multe brățări fitness și ceasuri inteligente care pot măsura tensiunea, așa cum sunt și Galaxy Watch-urile de la Samsung din ultima generație, Apple nu se grăbește să adauge această funcție pe ceasurile pe care le produce.

Conform unui zvon recent apărut, compania americană ar urma să ofere posibilitatea de a-ți măsura tensiunea arterială cu ceasul smart de la Apple abia din 2024, iar asta într-un scenariu ideal. 

Dezvoltatorii Apple Watch spun că întârzierea s-ar datora faptului că aceștia încearcă să creeze un nou mod de a „citi” tensiunea arterială, mult mai avansat decât simpla scanare a valorilor sistolice* și diastolice**, pe care brățările fitness și smartwatch-urile o folosesc în prezent. 

Se pare că Apple are și echipe care lucrează la adăugarea monitorizării zahărului din sânge pe viitoarele ceasuri inteligente, funcție deosebit de importantă pentru persoanele care suferă de diabet. Însă acest rol al smartwatch-urilor se află la „ani distanță” de momentul la care citești acest material, după cum susțin reprezentanții gigantului american. 

Înainte de lansarea funcției de supraveghere a tensiunii arteriale, aplicația Health pentru iPhone va primi o actualizare. Update-ul va adăuga îmbunătățiri și pe partea de monitorizare a somnului

Însă nu te-am invitat pe blogul Flip să citești doar despre funcții pe Apple Watch de care urmează să te bucuri peste ani. Vestea bună este că se așteaptă ca un senzor de temperatură corporală să „aterizeze” chiar din această toamnă pe cele mai noi ceasuri de la Apple

În fine, se pare că watchOS 9, de care ne vom putea bucura din această toamnă, va aduce, pe lângă un consum mai redus de energie, și o îmbunătățire a funcției de detectare a fibrilației atriale. 

Apple va lansa trei noi Apple Watches anul acesta, adică un model standard, unul de buget și „un model de lux cu o carcasă robustă, care se adresează sportivilor extremi”.


*sistolă - contracție fiziologică periodică, ritmică a musculaturii inimii, în timpul căreia sângele este expulzat din ventricule în artera pulmonară și în aortă, iar din auricule în ventricule.

**diastolă - relaxare fiziologică a cavităților cardiace în timpul umplerii lor cu sângele adus de vene.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!