Apple oprește vânzările de telefoane în Rusia

Apple oprește vânzările de telefoane în Rusia

Publicat de Fadia Hirtan
pe 01.03.2022

Apple a anunțat că a întrerupt vânzările de telefoane și alte produse în Rusia, ca urmare a invaziei Ucrainei. 

„Suntem profund îngrijorați de invazia rusă a Ucrainei și suntem alături de toți oamenii care suferă din cauza violenței”, au spus reprezentanții Apple într-un comunicat recent. „Susținem eforturile umanitare, oferim ajutor pentru criza refugiaților și facem tot ce putem pentru a ne sprijini echipele din regiune”.

Se pare că ieri, utilizatorii produselor și serviciilor Apple din Rusia au putut accesa în continuare magazinul online al producătorului american, dar încercările de a cumpăra un iPhone s-au dovedit a fi inutile.

Săptămâna trecută, viceprim-ministrul ucrainean Mykhailo Fedorov i-a trimis o scrisoare CEO-ul Apple, Tim Cook, prin care i-a cerut să oprească vânzările de dispozitive și să blocheze accesul la App Store în Rusia.

„Fac un apel și sunt sigur că nu numai veți auzi, dar veți face tot posibilul pentru a proteja Ucraina, Europa și, în sfârșit, întreaga lume democratică de agresiuni autoritare sângeroase, pentru a opri furnizarea de servicii și produse Apple către Federația Rusă, inclusiv blocarea accesului la App Store! Suntem siguri că astfel de acțiuni vor motiva tinerii și populația activă a Rusiei să oprească în mod proactiv agresiunea militară rușinoasă”, a scris Mykhailo Fedorov.

Apple a mai declarat că a dezactivat, totodată, și funcția de trafic live și incidentele în Apple Maps din Ucraina, ca măsură de siguranță și de precauție pentru cetățenii ucraineni, la fel cum a făcut și Google recent.

„Am luat o serie de acțiuni ca răspuns la invazie. Am întrerupt toate vânzările de produse în Rusia. Săptămâna trecută, am oprit toate exporturile către această țară. Apple Pay și alte servicii au fost limitate. RT News și Sputnik News nu mai sunt disponibile pentru descărcare din App Store

Vom continua să evaluăm situația și suntem într-o continuă comunicare cu guvernele relevante cu privire la acțiunile pe care le întreprindem. Ne alăturăm tuturor celor din întreaga lume care cer pace”, a explicat Tim Cook.

Anterior, serviciul Apple Pay a devenit indisponibil în Rusia, la fel și serviciul omolog al Google.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!