Știri
14 Iulie 2022, 2:48 PM

Apple introduce lentilele periscopice de la modelul iPhone 15 Pro Max

Sau cel puțin asta susține analistul Ming-Chi Kuo, recunoscut pentru zvonurile despre telefoanele Apple, care au ajuns să se adeverească într-o proporție covârșitoare până acum. Kuo spune acum că abia de la modelul iPhone 15 Pro Max încolo vom vedea camere periscopice pe telefoanele producătorului american.

Analistul precizează că periscopul va avea capacitate de mărire a imaginilor de până la 6x și un senzor de 1/3” de 12MP cu stabilizare. Zvonurile anterioare pretindeau că telefoanele vor putea mări imaginea până la 5x, dar este posibil ca această cifră să nu fi fost „bătută în cuie”, ținând cont că mai durează măcar un an și trei luni până când vom vedea lansate telefoanele din seria iPhone 15. Însă saltul este unul uriaș. Un zoom de 6x este dublu față de ce poate să scoată iPhone 13 Pro în prezent, care are lentile de 3x.

Folosind aceste lentile, Apple va reuși să depășească cu mult intervalul de zoom optic disponibil pe seria iPhone 13. Însă, chiar și așa, nu va egala principalul competitor, pe Samsung, (nici) la acest capitol. Sud-coreenii oferă deja, pe modelul Galaxy S22 Ultra, un zoom optic care ajunge, în modul telephoto, la 10x prin folosirea camerei echipată cu lentile periscopice.

Ce sunt camerele periscopice pentru telefon?

Dacă vrei să-ți faci o idee despre ce înseamnă o cameră periscopică montată pe un telefon, am strâns câteva informații pentru tine.

Tehnologia folosită la dezvoltarea camerelor periscopice desfășoară pe orizontală lentilele, metoda făcând posibilă lărgirea intervalului de zoom optic. Altfel spus, în loc ca lentilele să fie restrânse în zona senzorului optic, camerele periscopice vor utiliza o lentilă tip prismă. Aceasta va reflecta lumina la un unghi de 90°. Astfel, pentru că sunt dispuse pe axa longitudinală a carcasei, lentilele responsabile cu focalizarea imaginii se pot deplasa fără a fi constrânse de grosimea telefonului.

Fadia Hirtan
Flip.ro

Comentarii

Inca nu au fost adaugate comentarii pentru acest articol. Fii tu primul!