iPhone 15, primul telefon Apple cu USB-C? Producătorul renunță la portul Lightning

iPhone 15, primul telefon Apple cu USB-C? Producătorul renunță la portul Lightning

Publicat de Fadia Hirtan
pe 11.05.2022

În 2023, Apple va renunța la porturile Lightning de pe telefoane în favoarea celor de tip USB-C, devenite aproape universale pentru toate dispozitivele pe care le folosim. Sau cel puțin asta susține analistul Ming-Chi Kuo, cunoscut pentru predicțiile sale, care s-au adeverit într-un procent semnificativ de-a lungul timpului.

Specialistul în tehnologie a postat pe contul său de Twitter o serie de informații care par să prindă contur în jurul ideii că Apple va trece cât de curând la porturile USB-C, așa cum a cerut și Uniunea Europeană, la începutul acestui an. Intenția este aceea de a reduce deșeurile electronice prin standardizarea încărcătoarelor și a cablurilor de date.

Kuo a scris că adoptarea USB-Car putea îmbunătăți transferul și viteza de încărcare a iPhone-ului în designul hardware, dar detaliile finale ale specificațiilor depind încă de suportul iOS”.

Chiar dacă cei mai mari jucători din industria telefoanelor au îmbrățișat ideea folosirii portului USB-C, Apple s-a încăpățânat ani la rândul să treacă la acest model de mufă pe smartphone. Ba chiar a exista la un moment dat zvonul că producătorul ar prefera să scoată pe piață telefoane fără port, care se pot reîncărca doar wireless, numai să nu folosescă USB-C-ul, adică să fie ca toți ceilalți. 

Mai mult decât atât, anul trecut a apărut zvonul că Apple intenționează să păstreze porturile Lightning pe iPhone pentru o mai bună impermeabilizare, însă acesta era doar un motiv de a „fenta” trendul în această direcție.

Totuși, gigantul american a făcut câțiva pași mărunți în această direcție, adăugând mufa USB-C pe cele mai recente iPad-uri și folosind porturi Thunderbolt compatibile cu USB-C pe multe Mac-uri. 

Asta înseamnă că modelele din seria iPhone 14 s-ar putea să fie ultimele telefoane Apple cu port Lightning, urmând ca din 2023 să începem să folosim un singur tip de mufe de alimentare, adică pe cele de tip USB-C, pe toate dispozitivele din casă.

Cum ți se pare ideea standardizării încărcătoarelor și a cablurilor de date? Te avantajează această decizie? Lasă-ne mai jos un comentariu cu părerea ta, suntem curioși să o aflăm.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!