Primul iPhone cu USB-C, licitat online pentru 100.000 de dolari

Primul iPhone cu USB-C, licitat online pentru 100.000 de dolari

Publicat de Fadia Hirtan
pe 05.11.2021

Un student la Robotică a reușit de curând să modifice un iPhone X astfel încât telefonul să folosească un port USB-C. Ken Pillonel, care urmează cursurile de Master ale Institutului Federal de Tehnologie din Elveția, a urcat pe contul său de YouTube un clip în care arată cum a „scăpat” un telefon de la Apple de portul Lightning, înlocuindu-l cu unul de tip USB-C

Înregistrarea în care tânărul demonstrează că experimentul i-a reușit a trecut de mult de un milion de vizualizări. O poți urmări și tu aici:

Studentul a fost foarte încântat de feedbackul primit, așa că a scos la licitație telefonul pe eBay. Ce a urmat a depășit toate așteptările sale.

Prima persoană care a licitat pentru smartphone a oferit 3.500 de dolari. Imediat după aceea, situația a escaladat rapid, pentru că s-a ajuns în doar 28 ore de la postarea anunțului la propunerea de a renunța la telefon pentru suma de 50.000 de dolari.

Ce e și mai surprinzător este că nimeni nu-și imagina că cineva ar propune suma colosală de 100.000 de dolari pentru un iPhone cu port USB-C

„Îmi doream de foarte mult timp un iPhone cu USB-C. De ce? Pentru că toate celelalte gadgeturi pe care le folosesc au mufe și cabluri USB-C, așa că doar telefonul avea nevoie de un cablu special”, a spus Ken Pillonel

Într-un alt clip, tânărul a explicat ce a făcut pentru modernizarea telefonului de la Apple. Întreg procesul a necesitat mult research și găsirea unor modalități de a lărgi spațiul unde avea să fie montată mufa USB-C. Pillonel s-a aprovizionat cu piese din China pentru a-și duce la bun sfârșit proiectul îndrăzneț. 

Cu toate că licitația pare să fie un real succes, Pillonel a menționat că, deși dispozitivul funcționează perfect, este vorba de un simplu prototip care nu ar trebui folosit ca telefon de zi cu zi. 

Să fie oare suma uriașă propusă pentru licitație semnul că utilizatorii de gadgeturi de la Apple sunt pregătiți să treacă la cablurile cu USB-C pe dispozitivele lor?

Îți reamintim faptul că Uniunea Europeană vrea să oblige Apple să treacă la porturi USB-C pentru toate dispozitivele pe care urmează să le lanseze, în condiția în care încărcătoarele de telefon adaugă anual peste 51.000 de tone la cântarul cu deșeuri electronice colectate.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!