Apple șterge toate aplicațiile neactualizate din App Store

Apple șterge toate aplicațiile neactualizate din App Store

Publicat de Fadia Hirtan
pe 02.05.2022

Apple se pregătește de o curățenie generală în App Store, pe care și-a propus să-l scape de aplicații care nu au mai fost actualizate sau descărcate în ultima vreme în telefoane. Gigantul american a anunțat de curând că va șterge din magazinul virtual toate aplicațiile care nu au mai primit update-uri în ultimii trei ani. Nici pe cele care nu au avut parte de download în ultimele 12 luni nu le va ierta.

Deși declarația inițială a companiei era aceea că va elimina din App Store orice aplicație care nu a primit actualizări în ultimele 30 de zile, producătorul a revenit asupra ideii, în urma criticilor primite din partea dezvoltatorilor. 

Singura șansă ca aceștia să își păstreze creațiile în magazinul virtual este să le asigure o formă de actualizare în termen de maximum 90 de zile de la primirea înștiințării că aplicațiile respective sunt pe cale să fie șterse. 

În urma acestei decizii, cei mai afectați ar putea fi producătorii de jocuri video. Ținând cont că multe dintre acestea ating o fază finală, odată ce au eliminat toate bug-urile, ca mai apoi să aștepte să fie cumpărate din App Store pe o perioadă nedefinită, anunțul Apple s-ar putea să fie cea mai proastă veste pe care creatorii de jocuri pe telefon ar putea-o primi vreodată. Asta pentru că munca ar fi una colosală pentru ca acest tip de aplicații să fie adaptate la cele mai noi versiuni de iOS sau la rezoluțiile celor mai noi modele de iPhone.

Totuși, dacă ai downloadat un joc pe telefon, nu-ți face griji. El va fi disponibil în continuare, doar că nu va mai exista în App Store pentru descărcări viitoare, dacă producătorii acestuia nu se supun noilor condiții impuse de gigantul american. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!