YouTube Premium - ce este și cum poți plăti mai puțin pentru acest serviciu?

YouTube Premium - ce este și cum poți plăti mai puțin pentru acest serviciu?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 02.08.2021

Dacă intri zilnic pe YouTube, dacă ai dat deja subscribe mai multor canale pe această platformă și urmărești vloguri, interviuri, videoclipuri, tutoriale sau podcasturi, serviciul YouTube Premium este perfect pentru tine. 

Iată ce trebuie să știi despre acesta:

Ce este YouTube Premium și de ce ar trebui să-l folosești?

Îți mai aduci aminte de YouTube Red? Acesta a fost înlocuit acum câțiva ani de YouTube Premium, un serviciu mult mai complex și mai avantajos pentru consumatorii de conținut video online.

Primul și cel mai mare avantaj pe care îl vei avea dacă vei alege să-l folosești va fi să scapi de reclamele deseori agasante de pe YouTube. Probabil cunoști prea bine sentimentul pe care îl ai atunci când melodia ta preferată este întreruptă în cel mai important moment de o reclamă (sau chiar două!) căreia nu îi poți da skip

Poți uita de frustrarea de a aștepta ca reclamele, câteodată chiar mai lungi decât clipul în sine pe care vrei să-l urmărești, să dispară. 

Pe lângă asta, vei putea downloada în contul tău toate videourile pe care vrei să le urmărești. Odată descărcate, le vei putea viziona chiar și offline. Același lucru e valabil și pentru playlisturi, pe care le poți crea de unul singur sau le poți lua gata organizate de către alți utilizatori de YouTube.

Un alt motiv pentru care YouTube Premium te-ar avantaja ar fi acela că serviciul îți va permite să lași muzica ta preferată pe fundal, cât timp tu răspunzi mesajelor de pe WhatsApp, dai un scroll pe Instagram sau citești un mail proaspăt intrat în inbox. 

Nu în ultimul rând, un abonament la YouTube Premium îți va permite să vizionezi în exclusivitate conținut publicat de cei mai mari influenceri de pe platformă, în secțiunea YouTube Originals. De asemenea, s-ar putea să te îndrăgostești de YouTube Music Premium, care va veni la pachet cu acest abonament, unde vei găsi suficiente playlisturi care să te țină non stop conectat la ritmurile tale preferate. 

Să recapitulăm avantajele YouTube Premium:

  • clipuri neîntrerupte de reclame;
  • videouri pe care le poți urmări chiar și atunci când nu ai o conexiune stabilă la net;
  • posibilitatea de a da play clipurilor în fundal, cât timp tu folosești alte aplicații pe telefon;
  • acces la YouTube Music Premium, platforma cu milioane de playlisturi;
  • acces la YouTube Originals, pentru conținut video în exclusivitate. 

Cum îți poți face un cont de YouTube Premium?

Cu siguranță ai văzut cel puțin o dată un pop-up în aplicație, care te invita să îți faci un abonament la YouTube Premium, gratuit în prima lună. Aceasta este cea mai simplă metodă prin care ți-ai putea face un cont premium pe această platformă aflată sub umbrela Google.

Dacă nu mai primești mesajul specific, urmează pașii de mai jos:

  • intră în aplicația YouTube de pe telefon și loghează-te în contul tău; dacă nu ai, va trebui să îți faci unul;
  • dă click pe poza sau avatarul tău;
  • din meniul care se va deschide alege Paid Memberships;
  • la următorul pas, apasă pe YouTube Premium;
  • ți se va cere să stabilești o metodă de plată, chiar dacă vei vrea să încerci serviciul doar pentru luna gratuită; mai jos îți vom explica și cum anulezi YouTube Premium înainte să-ți fie luați bani din cont sau la câteva luni de utilizare a serviciului, în cazul în care vrei să revii la varianta clasică a aplicației, deși suntem siguri că nu vei mai dori să faci asta;
  • urmează instrucțiunile pe care YouTube ți le va da și bucură-te de serviciul Premium, care, promitem, îți va schimba complet experiența pe care o ai pe aplicație!

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cât costă YouTube Premium?

După ce luna gratuită va trece, Google te va taxa pentru YouTube Premium cu 26 lei pe lună, dacă folosești un telefon Samsung sau un alt dispozitiv Android cu acces la Google, sau cu 29 lei, dacă ai un telefon Apple. Probabil numai după ce vei testa acest serviciu te vei convinge de faptul că aceștia sunt cel mai bine investiți bani din câți vei cheltui vreodată! 

În plus, dacă dorești să împarți acest abonament cu membrii familiei tale sau cu prietenii, poți opta pentru un abonament YouTube Premium Family, care costă 39 lei pe lună și îți permite să adaugi până la 5 membri cu vârsta mai mare de 13 ani în contul tău.

De asemenea, dacă ești student, vei beneficia de o reducere considerabilă. Pentru doar 15 lei pe lună poți avea acces la toată librăria YouTube, în condițiile pe care ți le oferă serviciul Premium, așa cum ți-am explicat mai sus. Pentru abonamentul de student va fi nevoie de o verificare anuală a faptului că nu ai întrerupt studiile. 

Vestea și mai bună este că Google testează chiar zilele astea un tip de abonament la YouTube Premium pe care îl va numi Lite. Acesta poate fi perfect pentru tine dacă vrei să scapi definitiv de reclamele de pe platformă, dar nu te interesează neapărat să beneficiezi și de posibilitatea de a descărca clipurile în platformă, de a le putea reda în fundal, pe telefon, sau de a avea acces la playlisturile din YouTube Music.

Deocamdată, YouTube Premium Lite este testat în Belgia, Danemarca, Finlanda, Luxemburg, Olanda, Norvegia și Suedia, dar cu siguranță va deveni disponibil și pentru piața din România curând. În țările în care acest serviciu este dat în folosință, prețul abonamentului este cu 60% mai mic decât cel al unui pachet Premium clasic. La un calcul simplu, asta ar însemna că YouTube Premium Lite ar putea costa mai puțin de 16 lei pe lună pentru oricine care vrea să-și ia adio de la reclamele de pe platformă. 

YouTube spune că abonamentul Lite este totuși într-o fază experimentală și că are în vedere lansarea mai multor planuri pe baza feedback-ului pe care îl va primi după testare.

Cum poți anula contul de YouTube Premium?

Dacă decizi să te întorci la YouTube-ul clasic sau dacă vrei să-ți întrerupi abonamentul individual Premium pentru a împărți un YouTube Family cu prietenii sau familia, tot ce va trebui să faci va fi să:

  • intri în aplicație și să apeși pe poza sau avatarul tău;
  • alegi din meniu Your premium benefits;
  • jos vei găsi Manage your membership;
  • apasă pe săgeata din dreptul rândului pe care apare scris Individual membership: 26/mo;
  • apasă pe Deactivate.

Tot de la acest pas vei putea face trecerea automată la serviciul Family, dacă apeși pe UPGRADE.


E important să știi că acest material nu este unul sponsorizat. Ți-am explicat tot ce ar trebui să știi despre YouTube Premium pentru că serviciul este unul de care și noi ne bucurăm și pe care îl recomandăm cu drag oricui caută o experiență aparte pe YouTube

Dacă ai învățat lucruri noi din acest articol, ne-am bucura să ne lași mai jos un like, sub forma unei inimioare. Îți mulțumim că ai ajuns pe blogul Flip.ro, unde te așteptăm să revii ori de câte ori vei vrea să afli lucruri noi legate de telefoane, aplicații sau tehnologie, în general. 🙃

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Andrei Dulamă

Andrei Dulamă

Ma intereseaza abonamentul family. Daca fac acest abonament, membrii familiei pe ce device uri pot folosi YT Premium? Il pot folosi pe telefoane dar si pe tv-urile din casa? Il pot folosi doar in casa?

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!