YouTube ți-ar putea cere în curând bani pentru clipurile 4K

YouTube ți-ar putea cere în curând bani pentru clipurile 4K

Publicat de Fadia Hirtan
pe 10.10.2022

O postare de pe Reddit sugerează că YouTube ar putea impune în viitor plata pentru vizionarea clipurilor de pe platformă în 4K. Se pare că aplicația aflată sub umbrela Google va oferi posibilitatea de a urmări videouri la o rezoluție de 2160p doar celor care au un abonament YouTube Premium.

Asta înseamnă că numai utilizatorii care vor plăti lunar 26 lei, cât costă YouTube Premium în România, se vor putea bucura de o calitate excelentă a clipurilor. Informația vine din partea unui user Reddit'I Hate Smoke Alarms'. Acesta a postat recent o captură de ecran în care se arată că, pentru selectarea rezoluției 4KYouTube cerea upgrade-ul la versiunea cu plată a aplicației. 

YouTube Premium are mai multe beneficii, printre care și:

  • posibilitatea de a urmări clipurile fără ca acestea să fie întrerupte de reclame;
  • funcția Background play, care îți permite să asculți muzica sau podcastul preferat pe telefon chiar și atunci când dispozitivul este blocat;
  • acces la YouTube Music, platformă cu mii de playlisturi sau albume ale artiștilor tăi preferați, tot fără reclame;
  • posibilitatea de a downloada anumite clipuri în telefon, ca mai apoi să le urmărești fără o conexiune la internet. 

Totuși, condiționarea la upgrade-ul la YouTube Premium pentru a avea posibilitatea de a urmări clipuri în 4K s-ar putea să nu fie o decizie prea înțeleaptă din partea reprezentanților aplicației. În prezent, peste 2,6 miliarde de persoane folosesc YouTube în fiecare lună. Dintre aceștia, doar 50 de milioane plătesc un abonament Premium.

Desigur, toate acestea ar putea fi doar teste pe care Google le face diferitelor funcții ale YouTube-ului. Cu alte cuvinte, nu putem vorbi deocamdată decât de o speculație, însă suntem curioși, cum ți s-ar părea dacă ar deveni realitate?

Tu folosești varianta gratuită a YouTube sau ai preferat să treci la YouTube Premium?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!