WhatsApp: funcția „view once” pentru poze și clipuri, pe cale să fie lansată

WhatsApp: funcția „view once” pentru poze și clipuri, pe cale să fie lansată

Publicat de Fadia Hirtan
pe 04.08.2021

Funcția de care și Snapchat se bucură vine cât de curând și pe WhatsApp, cea mai des folosită aplicație de chat din lume! 

Această funcție s-ar putea să-ți fie de folos în cazul în care vrei să trimiți cuiva o poză cu un act de identitate, cu o parolă scrisă sau cu o altă informație confidențială. View once s-ar putea dovedi a fi la fel de utilă în cazul în care nu vrei să-i mai aglomerezi galeria destinatarului cu meme, capturi de ecran sau alte tipuri de poze sau videouri fără o însemnătate aparte. 

Ce trebuie să mai știi despre această nouă funcție, pe care WhatsApp a promis că o lansează săptămâna asta, este că va permite fișierelor media să rămână în pending, până când destinatarul acestora le va vedea, timp de 14 zile. La finalul celor două săptămâni, acestea vor fi șterse automat, în cazul în care cel căruia i le-ai trimis nu le-a văzut.

Totuși, fișierele media cu afișare unică vor rămâne în telefonul tău dacă nu au fost deschise înainte de efectuarea backupului. Dacă un fișier media cu afișare unică a fost deschis, acesta nu va fi inclus în backup și nu va putea fi revăzut ulterior.

În plus, pozele sau clipurile trimise folosind această funcție nu vor putea fi redirecționate către alte contacte, așa cum poți face în cazul unui mesaj trimis în mod clasic. E important, însă, să reții faptul că funcția view once nu este destinată pentru trimiterea oricărui tip de conținut, mai ales când vine vorba de unul care ar putea deranja destinatarul (știi tu la ce ne referim… 😏). Dacă un destinatar alege să raporteze un fișier media cu afișare unică, acesta va ajunge la reprezentanții WhatsApp.

Aplicația recomandă ca trimiterea acestor poze sau clipuri cu afișare unică să fie făcută doar către persoanele în care ai încredere. Probabil știi deja că oricine poate face o captură de ecran, foto sau video, dacă telefonul permite asta. În acest caz, nu vei primi nicio notificare. 

În plus, oricine poate alege să filmeze sau să fotografieze cu un alt dispozitiv orice primește pe telefonul său.

Cum ți se pare această nouă funcție a WhatsApp? Crezi că te vei folosi de ea? Scrie-ne într-un comentariu părerea ta!

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!