67% dintre tineri și-au închis contul de Facebook și au migrat către alte platforme. Află de ce s-a întâmplat asta

67% dintre tineri și-au închis contul de Facebook și au migrat către alte platforme. Află de ce s-a întâmplat asta

Publicat de Fadia Hirtan
pe 12.11.2021

În ultimii zece ani, aproximativ 67% dintre tineri au renunțat la conturile de Facebook și au migrat către alte platforme de social media. Cel puțin asta reiese dintr-un studiu recent realizat de Statista, o companie germană specializată în analize de piață, cu peste un milion de studii realizate până acum.

În 2012, când peste 94% dintre adolescenții de la acea vreme foloseau un cont de Facebook, platforma era locul preferat al celor mai mulți tineri care socializau online. Astăzi, compania condusă de Mark Zuckerberg mai atrage doar 27% dintre cei cu vârsta de până la 25 de ani.

Ce s-a întâmplat în tot acest timp? După numeroase scurgeri de date, știri false, dar și anumite controverse în ceea ce privește protecția datelor personale ale utilizatorilor apărute de-a lungul celor zece ani, se pare că tinerii și-au pierdut încrederea în platforma care reprezenta, odată, etalonul. În plus, popularitatea altor aplicații a tot crescut, ba chiar au fost lansate unele noi. 

Un alt studiu realizat pe 10.000 de tineri de către Piper Sandler, o companie financiară din America, arată că 35% dintre respondenți sunt mai activi pe Snapchat, 30% preferă să interacționeze pe TikTok, iar 22% găsesc cea mai potrivită aplicație pentru ei Instagramul. În schimb, doar 2% dintre ei declară că folosesc Facebook sau Twitter ca principala aplicație de socializare.

În paralel, studiul realizat de Statista dezvăluie că doar 56% dintre adulți mai folosesc Facebook, în timp ce 71% dintre respondenți spun că preferă să stea pe Instagram în timpul liber. 

Chiar dacă Facebook anunță constant o creștere a bazei de date a utilizatorilor, se pare că aplicația nu mai reprezintă un interes pentru tineri în 2021. Așa că rămâne de văzut cum va încerca Mark Zuckerberg să determine această categorie de vârstă să revină pe platformă.

Lasă-ne un comentariu și spune-ne, tu ce aplicație de socializare folosești cel mai des?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!