Telefonul tău ar putea primi actualizări de securitate timp de 7 ani

Telefonul tău ar putea primi actualizări de securitate timp de 7 ani

Publicat de Fadia Hirtan
pe 13.09.2021

În acest moment, Samsung este unul dintre puținii producători de telefoane mobile cu Android care a promis că va oferi până la patru ani de actualizări de software pentru smartphone-urile pe care le scoate pe piață. Apple, pe de altă parte, asigură actualizări pentru telefoane până la cel puțin cinci ani de la lansarea acestora.

Chiar și așa, Uniunea Europeană vrea să ceară până la cinci ani de suport software tuturor producătorilor de astfel de dispozitive. Mai mult decât atât, Guvernul Germaniei plusează în această direcție, cerând autorităților europene să propună obligativitatea unui suport software de șapte ani pentru telefoanele nou lansate. 

Propunerea se referă la acoperirea actualizărilor de securitate, și nu a actualizărilor sistemului de operare. Cu alte cuvinte, Germania vrea ca toți cei care își cumpără un telefon nou să aibă garanția că timp de șapte ani de la achiziție își vor putea folosi smartphone-ul fără probleme de securitate.

Dacă această politică va fi adoptată, compania Samsung ar putea fi nevoită să-și extindă suportul software pentru încă trei ani. Altfel spus, dacă propunerea va fi votată în UE, Galaxy S21, ultimul telefon din seria S lansat de firma coreeană, ar primi patch-uri de securitate până în 2028.

Un suport software întins pe o durată atât de mare este nemaiauzit în segmentul smartphone-urilor, dar este destul de frecvent în rândul sistemelor de operare pentru desktop. Totuși, nu ne putem abține să ne întrebăm cine folosește același telefon șapte ani la rând

Tu ce părere ai despre propunerea Germaniei? Consideri că această măsură, dacă va fi adoptată, îți va fi de folos?

Lasă-ne un comentariu mai jos și spune-ne care a fost cea mai lungă perioadă în care ai folosit un smartphone. Sau, altfel spus, ne-am bucura să ne zici - tu cât de des îți schimbi telefonul?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!