Cele mai bune telefoane pentru seniori sunt cele care au un ecran mare, o baterie rezistentă, o carcasă aproape imună la posibilele șocuri și sunt la un preț mic. Dacă a venit momentul să-ți iei măcar parțial revanșa pentru anii copilăriei, când bunicii tăi au creat în jurul tău o poveste de care îți amintești cu drag, ai ajuns unde trebuie.
În acest material ne-am propus să îți prezentăm cele mai bune telefoane pentru seniori, care întrunesc toate calitățile de care o persoană în vârstă ar putea avea nevoie pentru a rămâne mereu în contact cu cei pe care îi iubește.
Iată cum alegi cel mai bun telefon pentru bunici din oferta Flip.
Probabil asta ar fi prima întrebare firească la care oricine care ar vrea să cumpere un telefon pentru seniori ar trebui să răspundă înainte de toate. Ce sistem de operare e mai indicat pentru bunici? Să cumpăr un Android sau un telefon cu iOS pentru o persoană în vârstă?
Vom fi sinceri și-ți vom spune că, în general, telefoanele cu Android sunt mult mai intuitive pentru vârstnici în ceea ce privește meniul și funcțiile. Așadar, îți recomandăm să te îndrepți mai degrabă către un telefon de la Samsung sau către unul de la Huawei, dacă vrei să dăruiești cuiva în vârstă un smartphone pe care să-l folosească mai ușor, mai ales în cazul în care nu a mai avut unul până acum.
Nu ți-am sugera să optezi pentru modelul P40 de la Huawei (ori P40 Lite sau P40 Pro), în schimb, atunci când cauți un telefon pentru seniori, chiar dacă acestea s-ar putea să ți se pară unele potrivite pentru tine. Telefoanele nu mai beneficiază de serviciile Google, așa că e posibil ca persoanele în vârstă să fie destul de confuze în ceea ce privește utilizarea acestor modele de smartphone-uri.
În rândurile de mai jos ți-am pregătit și câteva sfaturi și ponturi pentru a configura un telefon pe care bunicii tăi să-l poată utiliza cât mai simplu, așa că rămâi cu noi până la finalul acestui articol.
Mai degrabă, ai face bine dacă te-ai îndrepta către modelele din seria Lite de la Huawei (cum sunt P10 Lite sau P20 Lite), dacă vrei să combini ecranul mare cu un preț excelent, într-un dispozitiv foarte ușor de folosit.
Mai avem câteva sugestii legate de aceste două caracteristici în paragraful următor.
Când spui telefoane pentru pensionari, automat te duci cu gândul către dispozitive cu un ecran mare. Cei în vârstă nu mai văd la fel de bine ca înainte, deci caracterele mari îi vor ajuta să îți răspundă mai ușor la mesaje sau să-ți găsească imediat numărul de telefon în agendă.
Dacă vrei să cumperi un telefon pentru seniori de la Samsung și cauți un model cu specificații excelente, poate ar fi indicat să te îndrepți către un Galaxy A50 sau către mai noul A51. Ambele au display-uri generoase și foarte intens colorate, ceea ce înseamnă că vor fi foarte ușor de utilizat de către cei în vârstă.
La fel de bune s-ar putea dovedi și modelele Plus de la Samsung, precum J4 Plus sau J6 Plus, telefoane care, deși sunt destul de vechi și au un spațiu de stocare mic pentru ce ai putea avea tu nevoie, ar putea fi perfecte pentru seniori.
Să nu uităm nici de Galaxy A6 Plus, cu care o persoană în vârstă s-ar împăca de minune, mulțumită ecranului său mare de 6 inch, bateria de 3.500 mAh, pe care îl poți cumpăra la un preț mai mult decât avantajos de la Flip.ro.
Cine și-ar dori ca apelul video în care bunica își vede pentru prima dată nepoțica să se întrerupă brusc, din lipsă de baterie? Și tocmai pentru că cei în vârstă sunt mai degrabă obișnuiți să folosească dispozitivul fix decât un telefon mobil, seniorii tind să uite să-l pună la încărcat. De aceea, cei în vârstă au nevoie de un telefon cu o baterie mare.
Te-ar putea tenta să cumperi pentru bunici un Samsung Galaxy A9, care are un acumulator de 3.800 mAh, sau un Galaxy A51, care vine la pachet cu o baterie generoasă, de 4.000 mAh, care ar rezista eroic chiar și două zile fără reîncărcare, la o utilizare mică spre medie a dispozitivului.
Și Huawei Mate 20 ar fi un telefon ideal pentru seniori, din punct de vedere al bateriei, al cărui acumulator are 4.000 mAh, dar și un display de 6,5 inch.
La fel ca în cazul telefoanelor pentru copii, și telefoanele pentru seniori ar trebui să fie unele rezistente la posibilele accidente, cauzate de neatenție. Tocmai de aceea, îți sugerăm să nu le dăruiești bunicilor tăi un telefon fără o husă de protecție, care ar putea atenua din eventualele șocuri.
Cel mai bine ar fi să alegi un telefon pentru seniori cu spate din plastic, pentru că, în cazul în care acesta se crapă, poate fi mai ieftin și mai ușor de înlocuit.
Și dacă tot am ajuns la capitolul costuri, hai să vedem și care e sugestia pe care avem să ți-o dăm în direcția asta atunci când vine vorba să cumperi un telefon pentru pensionari.
Dacă modelele de telefoane pentru vârstnici pe care ți le-am recomandat până acum nu au fost pe placul tău sau dacă vrei să fii sigur că te vei încadra în bugetul pe care vrei să-l aloci acestei cumpărături, suntem aici să te ajutăm să găsești cel mai bun preț!
Tot ce vei avea de făcut va fi să te întorci pe pagina dedicată magazinului Flip și să selectezi, din partea dreaptă, marja de preț pe care n-ai vrea s-o depășești.
De exemplu, poți alege să vezi oferta noastră la telefoane între 200 - 500 lei, deși ți-am recomanda să investești mai mult de atât, chiar și pentru un telefon pentru seniori, telefoane cu prețuri între 500 - 1.000 lei sau telefoane cuprinse între 1.000 - 1.500 lei ori mai scumpe de atât.
Odată alese filtrele, ofertele Flip care se vor afișa vor fi cele care te vor interesa, așa că poți începe căutările de acolo. Nu uita, însă, de specificațiile telefoanelor, te interesează să alegi doar modele cu ecran mare și o baterie generoasă, nu doar un preț avantajos.
Noi spunem că poți scăpa destul de ieftin, pentru că nu va trebui să cheltuiești mai mult de 1.500 lei pentru un telefon pentru bunici. În orice caz, faptul că vei alege un telefon second hand recondiționat de la Flip te ajuta din start să economisești până la 60% din valoarea unui smartphone cumpărat din magazin.
Așa cu, ți-am promis, iată, mai jos, cele mai bune ponturi pentru o configurare a telefonului pentru seniori:
- din setările telefonului, alege ca update-urile pentru aplicații să se facă automat, nu manual - în acest fel, te vei asigura că persoana în vârstă va avea mereu ultima versiune instalată în telefon, deci va putea folosi aplicațiile preferate fără probleme;
- alege afișarea pe telefon cu cele mai mari caractere - poți face această setare din meniul dedicat display-ului;
- setează notificările la volum maxim - așa poți ști că bunicii nu vor rata niciun telefon sau mesaj de la tine;
- setează vibrațiile la cea mai mare putere - astfel, persoana în vârstă va simți când telefonul primește o notificare pe care nu a auzit-o;
- fă setările de accesibilitate - intră în meniu și caută Accessibility, adică funcția care permite activarea blițului la fiecare notificare primită pe telefon. În cazul în care persoana în vârstă nu aude sunetul specific al unei notificări, poate sesiza prezența acesteia din lumina care pulsează pe spatele telefonului, lângă cameră.
Nu în ultimul rând, poate cel mai important sfat atunci când dăruiești un telefon unui senior, ai răbdare până când acesta învață să-l folosească, la fel cum persoana în vârstă a avut răbdare să te învețe pe tine lucruri elementare despre viață, demult. 🤗
Dacă ai ales un model de telefon mobil pentru seniori pe care ai vrea să-l cumperi, dar nu-l mai găsești pe stoc, abonează-te la newsletter-ul Flip.ro. Promitem că te vom ține la curent cu toate modelele care revin la vânzare, astfel încât tu să afli printre primii când telefonul pe care ai pus ochii revine în oferta noastră! În plus, primești o reducere pentru viitoarele tale cumpărături de pe site.
Cornel Coman
Buna ziua. Am o parere diferita despre ceea ce vor senorii. Personal as vrea un telefon ce poate fi manuit cu o singura mana, sa zicem maxim 6 inch, nu ma uit la Netflix pe telefon, si vreau sa incapa in buzunar fara sa ma deranjeze, cu camera peste medie, adica cu un senzor rezonabil de mare, nr de megapixeli nu ma intereseaza serviciile google sa fie prezente sa nu fie alunecos sa nu coste mai mult decat televizorul din sufragerie, cel de 200 de euro, sa poata fi folosit cel putin 3-4 ani baterie care sa tina rezonabil de mult usor si rezistent la socuri, deci poate fi din plastic Cred ca atat e suficient. Pe scurt fara fitze, doar comod. Nu dispretuim designul, apreciem unul clasic dar il punem in urma ergonomiei.