Știri
15 Noiembrie 2021, 4:17 PM

Samsung lansează azi One UI 4. Vezi ce telefoane primesc update-ul

Compania coreeană lansează astăzi One UI 4 pentru modelele Galaxy S21, S21 Plus și S21 Ultra. Update-ul are la bază Android 12 și fost inițial lansat în variantă beta în luna septembrie a acestui an. One UI 4 adaugă noi opțiuni pentru teme, ajustări ale tastaturii și setări de confidențialitate.

Noua interfață nu-ți va fi străină dacă ai testat deja update-urile cu care Android 12 a venit la pachet. Principalul lucru pe care îl vei observa este schimbarea culorilor temei în nuanțe extrase din wallpaperul pe care îl folosești pe telefon. Practic, telefonul tău va extrage o paletă de culori din poza de fundal, aplicând-o în meniuri, pe iconițe și widgeturi. 

În ceea ce privește confidențialitatea datelor tale, One UI 4 îți va pune la dispoziție un meniu suplimentar în care poți vedea cât de des cer aplicațiile instalate în telefon informații „delicate”. În plus, vei vedea de fiecare dată, în timp real, ce aplicații îți folosesc camera și microfonul dispozitivului tău, asemenea telefoanelor Apple, care beneficiază de această funcție de la iOS 14 încoace.

Deși, deocamdată, update-ul pentru One UI 4 este disponibil doar pentru telefoanele Samsung din seria S21, compania coreeană anunță că în curând și alte dispozitive vor beneficia de acesta, de exemplu device-urile mai vechi din seria Galaxy S, Galaxy Note, telefoanele pliabile de la Samsung și tabletele

Cu toate că nu știm oficial o dată de lansare a acestui update pentru celelalte dispozitive Samsung, o postare din aplicația Samsung Members din Coreea apărută chiar astăzi, care a fost ștearsă între timp, spunea că Z Flip 3, Z Fold 3, telefoanele din seria S20, precum și cele din seria Note 20, dar și Z Fold 2 și Z Flip 5G vor avea acces la One UI 4 în luna decembrie.

Telefoanele pliabile mai vechi și dispozitivele din seriile Note 10 și S10 ar putea primi update-ul în ianuarie 2022.

Fadia Hirtan
Flip.ro

Comentarii 1

FV
Florin Vaida
un an în urmă
Ce telefon mai aveți