Samsung oprește actualizările pentru modelele Galaxy S9 și Galaxy S9 Plus

Samsung oprește actualizările pentru modelele Galaxy S9 și Galaxy S9 Plus

Publicat de Fadia Hirtan
pe 05.04.2022

Galaxy S9 și Galaxy S9 Plus, telefoane lansate la începutul anului 2018, vor înceta să mai primească actualizări de securitate. Smartphone-urile de la Samsung au ieșit de pe lista de dispozitive eligibile pentru actualizările software pe care producătorul le acoperă. Ultima actualizare majoră a seriei Galaxy S9 a fost pachetul One UI 2.5, primit la sfârșitul anului 2020.

Între timp, și modelele din seria Galaxy S10 au trecut de la actualizările lunare la cele trimestriale, dat fiind că au trecut mai bine de trei ani de la lansarea acestor telefoane.

Acest lucru este, însă, unul cât se poate de firesc. Pe măsură ce pe piață apar noi modele, cele mai vechi tind să piardă teren. Asta înseamnă că producătorul acestora nu mai are motive să asigure suport pe partea de software. Același lucru s-a întâmplat anul trecut și cu Galaxy S8, care a încetat să mai primească actualizări, începând cu luna mai 2021. 

Ce înseamnă când un telefon nu mai primește actualizări de securitate? 

Dispozitivul care nu mai primește actualizări de securitate poate deveni mult mai vulnerabil în fața viitoarelor posibile atacuri cibernetice. Altfel spus, un telefon care nu are parte de update-uri în ceea ce privește patch-urile de securitate nu va putea fi protejat în fața noilor metode de înșelătorie și fraude online. 

E ca și cum ai avea instalat un antivirus pe care nu l-ai mai actualizat sau pe care nu l-ai mai plătit. Practic, în fața unor viruși noi, antivirusul nu va avea cum să „apere” dispozitivul, pentru că nu îi recunoaște ca fiind „străini”. 

Cu alte cuvinte, dacă folosești un Samsung S9 sau un Samsung S9 Plus, poate a venit momentul să faci un upgrade. Pe Flip.ro te așteaptă prețuri mai mult decât avantajoase, de care poți profita chiar azi! În plus, poți cumpăra noul tău telefon în 3, 6, 8 sau 12 rate fixe

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Alex B

Alex B

Ok, imi recomandati sa-mi vand samsung-ul s9 plus la voi pe site dar cand selectez sa vand acest telefon nu exista optiunea pentru s9 sau s9 plus.

Mehedi Masum

Mehedi Masum

Mehedi

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!