Samsung Galaxy Fold 4 și Flip 4, mai ieftine decât seria 3 de telefoane pliabile?

Samsung Galaxy Fold 4 și Flip 4, mai ieftine decât seria 3 de telefoane pliabile?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 28.04.2022

Samsung va folosi pentru următoarea generație de telefoane pliabile, pe care abia așteptăm să o vedem lansată anul acesta, un alt tip de baterii, mai ieftine decât cele utilizate până acum pentru aceste modele. 

Este vorba despre bateriile produse de chinezii de la Amperex Technology Limited (ATL), companie care furnizează deja acumulatori pentru telefoane Apple, ceea ce o face un colaborator de încredere.

ATL nu este la prima colaborare cu gigantul din Coreea de Sud. Firma chineză încheia, însă, contractul cu Samsung după controversatul episod legat de telefoanele Galaxy Note 7

Probabil îți amintești scandalul izbucnit în 2017, când Samsung dădea vina pe bateriile ATL defecte, care se umflau și chiar luau foc în interiorul telefoanelor. 

Cu toate acestea, de atunci, producătorul chinez de baterii a reluat furnizarea de acumulatori gigantului tehnologic pentru seriile de smartphone-uri Galaxy A și M. De asemenea, a început să producă baterii și pentru smartphone-uri premium, așa cum este modelul Galaxy S21, lansat anul trecut, dar s-a orientat și către alte telefoane emblematice, așa cum este și Galaxy Note 10

De asemenea, Samsung intenționează să folosească și bateriile de la LG Energy Solution pe cele mai „proaspete” modele de telefoane pliabile.

Bateriile reprezintă doar 5% din costul de producție a telefoanelor. Poate ar fi interesant să-ți spunem și că producția unei baterii obișnuite de telefon costă undeva între 6 și 8 dolari, dar când vine vorba de producția în masă, economia la acest capitol își spune cuvântul.

Iar dacă ar fi să combinăm această informație cu zvonul lansat de curând de cunoscutul leaker Ross Young pe contul său de Twitter, se pare că, într-adevăr, anul acesta vom putea cumpăra telefoane pliabile de la Samsung pentru un preț mult mai accesibil.

Leakerul a anunțat că producția Z Fold 4 și Z Flip 4 va fi dublată, în comparație cu cea a modelelor din seria 3, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că Samsung și-a propus să scadă din prețul la care vom vedea lansate noile modele de telefoane pliabile.

Tu cât ai fi dispus să plătești pentru un telefon pliabil cu specificații demne de 2022?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!