Samsung ar putea renunța la Android. Vezi de ce și când s-ar putea întâmpla asta!

Samsung ar putea renunța la Android. Vezi de ce și când s-ar putea întâmpla asta!

Publicat de Fadia Hirtan
pe 24.12.2021

Viitoarele telefoane Samsung ar putea folosi un alt sistem de operare decât cel Android. Fuchsia, pe care Google îl dezvoltă deja de câțiva ani, ar putea lua locul Androidului și ar putea rula nu doar pe telefoane, ci și pe o serie largă de alte gadgeturi, cum ar fi tablete sau computere. 

Tranziția de la Android la Fuchsia nu este o idee concepută de Samsung, ci face parte dintr-un plan foarte amplu al Google de a trece la o altă platformă construită de la zero. Spre deosebire de sistemul de operare Android, Fuchsia nu folosește nucleul Linux, ci un cod nou, numit Zircon.

Totuși, e bine să știi că trecerea de la un sistem de operare la altul nu va avea loc prea curând. Se estimează că tranziția va fi făcută în câțiva ani, până când Samsung va fi pregătit să folosească acest nou sistem de operare open-source de la Google. De asemenea, este mult prea devreme pentru a ști precis dacă Fuchsia OS va fi însoțit de One UI sau de un alt software. 

Totodată, se presupune că nu doar Samsung va renunța la Android, ci și ceilalți producători care folosesc, deocamdată, acest sistem de operare. Rămâne de văzut, însă, dacă vor reuși să țină pasul în această direcție, dat fiind faptul că Samsung este direct implicat în dezvoltarea Fuchsia, așa cum a anunțat compania la începutul acestui an, deci are un avans.

Deși, la prima vedere, trecerea la un nou sistem de operare pare să fie o schimbare care i-ar putea înfricoșa pe mulți, tranziția nu ar reprezenta decât un pas înainte în domeniul tehnologiei. Sistemul de operare Android a avut anumite probleme de-a lungul timpului, pe care Fuchsia le-ar putea, în sfârșit, rezolva.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!