Cu Play Store și App Store blocate, Rusia își face propriul magazin de aplicații pentru telefon

Cu Play Store și App Store blocate, Rusia își face propriul magazin de aplicații pentru telefon

Publicat de Fadia Hirtan
pe 31.03.2022

Rușii nu mai pot folosi de ceva vreme telefoanele Apple pentru a descărca aplicații din App Store. Același lucru se întâmplă și cu cei care utilizează telefoane Samsung, Xiaomi sau modele mai vechi de Huawei ori alte telefoane cu Android, pentru că Google a blocat accesul Rusiei la Play Store

Sancțiunile aplicate în urma războiului pornit împotriva Ucrainei i-a determinat pe ruși, momentan aproape izolați de restul lumii în ceea ce privește tehnologia, să caute alternative. Una dintre soluțiile găsite de ei a fost cea a înființării propriei platforme de unde utilizatorii de telefoane sau alte dispozitive pot descărca aplicații. 

Conform celor mai noi informații legate de acest subiect, Rusia ar putea crea, până pe 9 mai, un magazin propriu de aplicații. Se pare că acesta va purta numele de NashStore, cuvânt care s-ar putea traduce prin „magazinul nostru”. 

Data lansării magazinului de aplicații nu a fost aleasă întâmplător. Pe 9 mai, Rusia sărbătorește Ziua Victoriei, care comemorează sfârșitul Marelui Război Patriotic (1941-1945)

Întrebat de ce va fi creat NashStore, Vladimir Zykov, director de proiecte la Digital Platforms, cei care se vor ocupa cu realizarea acestei platforme, a explicat: „Din păcate, rușii nu mai pot folosi în mod normal Google Play pentru a cumpăra aplicații, iar dezvoltatorii și-au pierdut sursele de venit”.

Cel mai interesant detaliu este acela că NashStore va fi compatibil cu cardurile emise de băncile rusești. Altfel spus, rușii își vor putea folosi cardurile, blocate, momentan, în restul lumii, pentru a putea plăti pentru aplicațiile pe care vor să le descarce în telefon.

Rusia nu este singura țară unde serviciile oferite de Google sunt interzise. În China, de exemplu, multe site, aplicații și servicii online sunt blocate. Magazinul Google Play este unul dintre ele. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!