Pokémon Go, încă foarte popular, la 5 ani de la lansare

Pokémon Go, încă foarte popular, la 5 ani de la lansare

Publicat de Fadia Hirtan
pe 07.07.2021

Săptămâna asta, Pokémon Go împlinește cinci ani de la lansare și rămâne unul dintre cele mai populare jocuri pe telefon din câte au existat vreodată. Se pare că fanii jocului de la Niantic, o companie americană de dezvoltare de software cu sediul în San Francisco, au păstrat, de-a lungul timpului, un interes sporit pentru platforma care îi scotea din casă. Mai mult decât atât, creatorii jocului au observat o creștere a numărului celor care caută celebrele personaje Pokémon odată cu începerea pandemiei.

Sensor Tower, platforma care analizează evoluția aplicațiilor, susține că jucătorii Pokémon Go au cheltuit 1,3 miliarde de dolari în 2020, depășind astfel veniturile înregistrate în 2019 cu aproximativ 400 de milioane de dolari. Iată graficul care arată evoluția aplicației, de la lansarea ei și până astăzi.

Pokémon Go a ieșit pe plus cu peste cinci miliarde de dolari de la lansarea sa, în iulie 2016, și până astăzi, ceea ce ar însemna că a produs, în medie, în jur de un miliard de dolari pe an. Jocul a început ca o senzație virală și se pare că a reprezentat o pasiune pentru fanii adevărați, care au menținut aplicația activă. 

Jocul nu pare să piardă avânt nici în 2021, pentru că Niantic va organiza Pokémon Go Fest online, pe 17 și 18 iulie. Evenimentul va avea tematică muzicală, iar intrarea va fi 5 dolari, în scădere față de 14,99 dolari, cât costa accesul în anii anteriori, în cinstea aniversării a cinci ani de la lansarea jocului. 

Să nu uităm, însă, și de accidentele sau chiar de persoanele care și-au pierdut viața jucând Pokémon Go. Se pare că jocul pe telefon ar fi putut contribui la provocarea a aproape 150.000 de accidente de circulație și 256 de decese, iar aceste cifre au fost înregistrate doar în SUA. 

Pokémon Go a fost interzis în China din 2017, când aplicația a fost numită „un mare risc social” de către autoritățile de reglementare, care au spus că aceasta reprezintă o amenințare pentru pietoni și siguranța rutieră. Acolo, accidentele erau create din cauza celor care se deplasau pe distanțe mari în căutarea binecunoscutelor personaje și, eventual, foloseau aplicația cât timp erau la volan sau pe jos, fără a ține cont de regulile de circulație.

Tu te-ai jucat sau mai joci Pokémon Go?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!