Nokia readuce pe piață modelul 6310, „cărămida” care a făcut istorie acum 20 de ani

Nokia readuce pe piață modelul 6310, „cărămida” care a făcut istorie acum 20 de ani

Publicat de Fadia Hirtan
pe 15.10.2021

Vești bune pentru nostalgici! Nokia a anunțat că va readuce pe piață modelul 6310, care acum 20 de ani, când a fost lansat, era supranumit „cărămida”. Bine, din câte ne amintim, atunci toate telefoanele erau poreclite așa, pe bună dreptate.

Telefonul era cunoscut atât pentru bateria sa rezistentă, care dura până la 22 de zile (!), cât și pentru rezistența sa la șocuri. 

Fanii brandului care, la vremea aceea, erau foarte mulți, din lipsa unei competiții pe piața de telefoane atât de mare, cum putem observa astăzi, erau cuceriți de capacitățile acestui dispozitiv, în ciuda dimensiunilor sale. Mulți spuneau despre modelul 6310 că este indestructibil, trecând cu brio tot felul de teste care implicau aruncări pe suprafețe dure din toate unghiurile. 

Nokia 6310 - specificații și design

Versiunea fresh a Nokia 6310 vine cu un design asemănător celui original, dar cu linii ceva mai fine decât varianta de acum 20 de ani. Dimensiunile exacte ale acestui dispozitiv sunt 14.1 mm x 135.5 mm x 56 mm. Cu o carcasă din policarbonat, care vine în trei variante de culori (negru, verde și galben), acest model promite să fie la fel de rezistent ca odinioară.

Nokia 6310 are acum un ecran curbat de doar 2,8 inch, cu o rezoluție QVGA, suficient pentru cei care vor să folosească un telefon pentru scopul lui primordial, acela de a efectua sau primi apeluri și de a trimite sau a recepta mesaje SMS. 

Mai mult decât atât, dispozitivul permite mărirea caracterelor afișate, ceea ce l-ar face ideal dacă erai în căutarea unui telefon pentru seniori

Telefonul cu Dual SIM are pe spate o singură cameră timidă, de doar 0,3 MP, de ajuns pentru cei care s-au plictisit de selfie-uri și filtre. 

Din meniul acestui telefon nu vor lipsi clasicul joc Snake și aplicația de radio. Iar pentru melomani, veștile bune nu se opresc aici. Nokia 6310 păstrează intrarea de jack 3,5 mm, ceea ce înseamnă că îți vei putea conecta căștile cu fir la el.

Telefonul va avea o memorie internă de 8 MB și 16 MB de RAM, cu posibilitatea suplimentării spațiului de stocare cu până la 32 MP, printr-un card microSD.

Pentru toate aceste specificații, o baterie de 1.150 mAh va fi suficientă să alimenteze noul Nokia 6310 până la 22 de ore, așa cum reușea acum două decenii. 

Și asta nu e tot! Îți era dor de o baterie detașabilă pe telefon? Acum poți avea asta, dacă îți comanzi un Nokia 6310.

Iată cum arată noul Nokia 6310:

Nokia 6310 - preț 

Dacă te întrebai cât costă un Nokia 6310 în 2021, vei fi surprins. Acest model poate fi comandat la prețul de doar 260 de lei de la aproape orice magazin de electrocasnice din România. 

Ce zici, ai renunța la smartphone-ul tău pentru a-ți cumpăra clasicul și rezistentul Nokia 6310 în 2021

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Constantin Mihai  Stefan

Constantin Mihai Stefan

Nu, nu l-aș cumpăra. Nu vad, de ce, a fost relansat. Nu-i mai văd sensul.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!