Netflix impune plata suplimentară pentru utilizatorii care împart același abonament, dar nu locuiesc împreună

Netflix impune plata suplimentară pentru utilizatorii care împart același abonament, dar nu locuiesc împreună

Publicat de Fadia Hirtan
pe 17.03.2022

Ani la rândul, Netflix, cea mai populară platformă de filme online, disponibilă și pe telefon, a tot crescut prețurile abonamentelor în întreaga lume. Totuși, acestea diferă de la o țară la alta. 

În 2019, accesul la colecția generoasă de filme costa, în medie, 11 dolari, ca în 2020 să ajungă la 13 dolari pe lună. Abonamentul la Netflix a atins prețul de 14 dolari acum doi ani în USA, iar astăzi un american se poate uita la serialele preferate pentru 15,50 de dolari pe lună. Din păcate, prețul abonamentelor va continua să crească și în perioada următoare.

Iar veștile incomode nu se opresc aici. De curând, reprezentații Netflix au anunțat că vor descuraja folosirea aceluiași abonament de către persoane care nu locuiesc împreună, prin impunerea unei taxe suplimentare pentru fiecare user adăugat suplimentar la contul principal. 

Totuși, aceste măsuri vor fi aplicate, mai întâi, în Chile, Costa Rica și Peru. În perioada de testare a acestui plan, abonații vor primi mesaje prin care vor fi invitați să plătească suplimentar pentru a adăuga și alți useri pe cont. În Costa Rica, fiecare utilizator va trebui să plătească în plus 2,99 dolari pe lună, în Chile 2.380 pesos, iar în Peru 7,9 soli.

Deocamdată, în România, abonamentul premium, care asigură o calitate 4K și cel mai mare număr de „paraziți” pe care îi poate avea un cont, adică patru, costă 11,99 de dolari. Suntem curioși când se vor aplica și la aici noile măsuri prin care Netflix încearcă să-și crească încasările. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!