iOS 16 introduce modul Lockdown, o setare de securitate hardcore pentru telefoanele Apple

iOS 16 introduce modul Lockdown, o setare de securitate hardcore pentru telefoanele Apple

Publicat de Fadia Hirtan
pe 07.07.2022

iOS 16 este așteptat să fie lansat în această toamnă, cel mai probabil odată cu viitoarele telefoane Apple, adică cele din seria iPhone 14. Sistemul de operare va introduce o setare de securitate puternică, care va face dintr-un telefon un dispozitiv mult mai sigur, aproape imun în fața unui posibil atac cibernetic. 

Se pare că modul Lockdown, odată activat pe un iPhone, va introduce mai multe tipuri noi de protecție a dispozitivului, care includ blocarea:

  • atașamentelor din mesaje, dar și dezactivarea previzualizărilor linkurilor;
  • anumitor servicii Apple, cum ar fi solicitările de apeluri FaceTime primite de la apelanți necunoscuți;
  • conexiunilor prin cablu cu un computer sau un accesoriu, atunci când iPhone-ul este blocat;
  • instalării profilurilor de configurare. 

Împreună, toate aceste setări ar putea reduce în mod semnificativ posibilele tentative de atac pe iPhone-ul tău, dar și pe iPad și Mac, pentru că modul Lockdown va fi disponibil și pentru acestea. 

Apple spune că adăugarea tuturor celor trei platforme la matricea de securitate „întărește și mai mult apărarea dispozitivului și limitează strict anumite funcționalități, reducând drastic suprafața de atac care ar putea fi exploatată de software-ul spion”.

În timp ce această nouă setare propusă de Apple s-ar putea simți exagerat pentru un consumator obișnuit, mulți fani ai brandului american vor găsi acest mod de blocare util, mai ales de către cei ale căror telefoane sunt conectate la o varietate de aplicații sau servicii. 

Într-un comunicat de presă care anunță specificațiile viitorului mod Lockdown, Lori McGlinchey, directorul programului de Tehnologie și Societate al Fundației Ford, a remarcat că programele spion globale vizează „apărătorii drepturilor omului, jurnaliştii și dizidenţii” şi că organizaţia ei „este mândră să sprijine această iniţiativă extraordinară, pentru a consolida cercetarea și apărarea societății civile, pentru a rezista spyware-ului mercenar”.

Ivan Krstić, șeful departamentului de Inginerie și Arhitectură de Securitate al Apple, a menționat în comunicat: „Deși majoritatea utilizatorilor nu vor fi niciodată victimele unor atacuri cibernetice extrem de vizate, vom lucra neobosit pentru a proteja numărul mic de utilizatori care sau nevoie de asta.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!