Mai merită să-ți cumperi un iPhone X în 2022?

Mai merită să-ți cumperi un iPhone X în 2022?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 06.04.2022

La momentul lansării sale, în 2017, iPhone X câștiga primul loc în topul preferințelor fanilor Apple. Cu un design futuristic la vremea aceea și un ecran Super Retina OLED care se „mișca” impecabil, telefonul Apple făcea un salt de la mai vechiul iPhone 8 direct la ediția care venea să anunțe zece ani de activitate Apple

Dar mai e astăzi iPhone X un telefon care să merite investiția? Este acest model de telefon Apple încă în trend cu ultimele update-uri în materie de tehnologie?

Ne-am gândit să îți oferim cel puțin patru motive pentru care să-ți cumperi acest smartphone în 2022. Iată care sunt acestea.

iPhone X e mai mult decât accesibil ca preț

Acum cinci ani, când apărea pe piață, iPhone X costa nu mai puțin de 999 de dolari, sumă la care, așa cum probabil știi deja, se mai adăugau și comisioanele retailerilor. Însă dacă ar fi să privim în urmă, prețul unui iPhone X nu era deloc unul ridicat. Prin comparație, astăzi telefoanele nou lansate pot ajunge să coste chiar și 2.000 de dolari, cum este cazul modelelor Fold de la Samsung. Și vorbim, desigur, de prețul de producător, nu de cel pe care îl vei găsi în magazine.

Din fericire, prețul unui iPhone X a scăzut de la un an la altul. Și chiar dacă Apple a încetat să mai vândă acest model de telefon încă din 2018, astăzi poți cumpăra un iPhone X second hand recondiționat de la Flip.ro cu o super-reducere.

La momentul scrierii acestui material, cel mai bun preț pe care îl puteai obține pentru un iPhone X pe Flip era de 1.499 lei. Vezi cât s-a mai ieftinit acest model de la Apple aici

iPhone X este compatibil cu ultima versiune iOS

În ciuda vârstei sale am zice chiar venerabilă, iPhone X se „mișcă” excelent chiar și după instalarea ultimei versiuni de iOS. Probabil știi deja că unul dintre avantajele de a avea un telefon Apple este acela că modelul ales de tine va avea o viață lungă, tocmai datorită faptului că Apple oferă suport software pe o perioadă îndelungată de timp, detaliu valabil și în cazul lui iPhone X

Așadar, cu update-urile la zi și un procesor A11 Bionic care încă ține pasul cu tehnologia, iPhone X este un telefon pe care chiar te poți baza în 2022. 

Totuși, e posibil să observi că smartphone-ul poate „obosi”, dacă obișnuiești să ții deschise simultan prea multe aplicații sau dacă joci pe telefon un joc mai complex din punct de vedere al graficii. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

iPhone X are un design (încă) modern

Deși modelele iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max sau telefoanele din generația 13 arată cu mult mai „apetisante”, iPhone X își păstrează un look încă la modă. 

iPhone X a fost primul telefon Apple care a renunțat la butonul de Home și cel care a făcut notch-ul celebru, deși nu a fost primul model de telefon care a folosit „bretonul” din ecran. 

Display-ul de 5,8 inch al unui iPhone X este suficient și astăzi pentru un utilizator obișnuit de telefon, iar marginile sale rotunjite sunt încă „prietenoase” chiar și pentru cei mai cusurgii dintre fanii Apple. Dimensiunile modelului sunt perfecte pentru ca telefonul să poată fi manevrat cu ușurință, folosind o singură mână, ceea ce îl face ideal atât ca telefon principal, cât și ca telefon secundar. 

În plus, variantele sale de culori pentru carcasă, alb sidefat și gri închis, fac din iPhone X un telefon elegant, perfect pentru absolut oricine, indiferent de gusturi. 

iPhone X face poze cel puțin decente

Sigur, nu putem compara capacitățile camerelor unui iPhone X cu cele ale unui iPhone 13 Pro Max. Dar asta nu înseamnă că nu poți capta cadrele tale preferate perfect conturate prin obiectivele modelului lansat în 2017. 

Configurația sa cu două lentile principale, a câte 12MP fiecare, și o cameră selfie cu 7MP este mai mult decât suficientă pentru tine, dacă nu cauți să faci fotografie profesională cu telefonul. Dispozitivul are acel obiectiv suplimentar, ceea ce înseamnă că poți mări fotografiile, fără a sacrifica din calitatea imaginii.

Chiar și pe partea video iPhone X este un telefon care va întâlni pretențiile unui utilizator obișnuit. Telefonul poate filma în 4K la 60 fps, deci clipurile realizate cu acest smartphone vor fi cât se poate de cursive.

Desigur, Apple și-a tot îmbunătățit tehnologia folosită pe camerele telefoanelor lansate după modelul iPhone X, adăugând variantelor de după 2017 funcții care permit obiectivelor să capteze mai multă lumină sau să stabilizeze impecabil imaginile. Dar producătorul american a păstrat aceleași camere de 12MP și pe noile telefoane, pe care le vei întâlni și pe mai bătrânul iPhone X

Iată câteva dintre specificațiile unui iPhone X care te-ar putea interesa:

Dimensiune 143.6 x 70.9 x 7.7 mm
Greutate174 g
Display5,8 inch Super Retina OLED, HDR10, Dolby Vision, 625 nits
Camere principale12 MP, f/1.8, 28mm (wide) + 12 MP, f/2.4, 52mm (telephoto)
Cameră selfie7 MP
BaterieLi-Ion 2.716 mAh
ProcesorApple A11 Bionic, Hexa-core 2.39 GHz
Memorie64GB 3GB RAM sau 256GB 3GB RAM

Concluzia rămâne la tine. După ce ai aflat toate detaliile pe care ți le-am oferit mai sus, ce zici? Mai merită să-ți cumperi un iPhone X în 2022?

Așteptăm părerea ta în comentarii, un pic mai jos.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Chiriță  Avram

Chiriță Avram

A20e

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!