• Contul meu
  • Cosul meu
Telefoane
NOU
Laptopuri
Tablete
NOU
Smartwatch-uri
Intrebari frecventeContactFlip Business
Contul meu
Contact
Telefoane
Laptopuri
NOU
Tablete
Smartwatch-uri
NOU
Telefoane Apple
Tablete Apple
Telefoane Samsung
Telefoane Huawei
Telefoane Xiaomi
Vinde-ti telefonul
Intrebari frecvente
Recenzii clienti
Despre Noi
' + ' + ' + ' + ' + ' + Business

259

Blog/
Good to Know/
5 lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată cu telefonul tău
5 lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată cu telefonul tău

5 lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată cu telefonul tău

Publicat de Fadia Hirtan
pe 13.10.2021

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Un telefon este, fără îndoială, cel mai important gadget pe care îl avem. Ținem smartphone-ul aproape pentru conversații, hărți, comenzi de mâncare, shopping online, monitorizarea consumului de calorii, rezervări pentru următoarea vacanță, starea vremii ori playlistul preferat. Tocmai de aceea, nu greșim când spunem că telefoanele ne-au schimbat complet felul în care gestionăm activitățile de zi cu zi.

Totuși, dacă te regăsești în vreunul dintre următoarele scenarii, ai face bine să renunți la obiceiurile nesănătoase, atât pentru tine, cât mai ales pentru dispozitivul tău. Iată care sunt cele cinci lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată cu telefonul tău.

1. Să uiți de update-uri

Îți sună cunoscut? Fie că vorbim de update-ul la aplicațiile pe care le folosești sau la cel de soft ori de securitate, amânarea actualizărilor ți-ar putea ingreuna mult interacțiunea pe care o ai cu telefonul tău. 

Îți recomandăm să nu le ignori și să le faci de îndată ce primești notificarea că sunt disponibile. Iar dacă ai un telefon Samsung, intră din când în când pe Play Store și vezi dacă aplicațiile pe care le folosești la ordinea zilei au sau nu nevoie de un update. La fel de bine, dacă folosești un iPhone, verifică în App Store dacă e sau nu nevoie de vreo actualizare.

E posibil ca telefonul pe care îl folosești acum să nu mai aibă spațiu suficient pentru a permite aplicațiilor sau sistemului de operare să facă update-urile necesare. În acest caz, fie alegi să ștergi fișiere mai vechi, fie le transferi într-un cloud sau pe un alt dispozitiv, fie faci un upgrade la telefon. Pe Flip.ro găsești mereu oferte excelente la zeci de modele de smartphone-uri second hand recondiționate. Aruncă-ți un ochi pe reducerile de care te poți bucura astăzi:

2. Să te conectezi la rețele publice de Wi-Fi

Da, știm, poate părea tentant să folosești net de la o rețea publică, așa cum este cea dintr-un restaurant sau dintr-un aeroport. Însă nu întotdeauna ce e gratuit e și bun. În cazul de față, conectarea la o rețea publică de Wi-Fi te-ar putea costa mai mult decât crezi.

Dacă nu mai ai net pe telefon (din date) și ești, totuși, nevoit să te conectezi online, fii foarte atent la site-urile pe care intri și unde alegi să-ți scrii user name-ul, parola sau datele de pe cardul bancar. Rețelele publice de Wi-Fi cad des pradă hackerilor, așa că ai face mai bine să le eviți.

Într-o postare ceva mai veche de pe blog ți-am lăsat și un top 10 al celor mai buni antivirusi pentru telefoane Android si iOS din care îți recomandăm să te inspiri, dacă vrei să-ți păstrezi informațiile de pe telefon în perfectă siguranță.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Sunt de acord cu
Politica de confidențialitate *

3. Să folosești un încărcător ieftin sau unul care nu e original

Se poate întâmpla oricui să rămână fără baterie la telefon și să folosească primul încărcător pe care pune mâna. Dacă acest scenariu ar fi unul singular sau rar, nu ar fi nicio problemă. 

Însă atunci când telefonul tău apucă să ia energie numai de la încărcătoare ieftine, de la cabluri de alimentare din mașină sau cu ajutorul unor produse fake să nu te mire faptul că bateria acestuia nu va mai ține ca înainte. Ba chiar e posibil să-ți „ajuți” telefonul să se transforme dintr-unul mobil într-unul fix, care are nevoie mult prea repede de reîncărcare.

Tot pe blog ți-am arătat și cum deosebești un încărcător original de unul fake, dar și cât de sigură e încărcarea wireless pentru telefonul tău. Află de acolo care este metoda corectă de reîncărcare a unui smartphone.

4. Să nu-l cureți niciodată

Nu știm dacă te-ai gândit la asta până acum, dar telefonul tău poate fi gazda perfectă pentru o mulțime de microbi, bacterii sau viruși cu care intri zilnic în contact. Obiceiul de a-ți dezinfecta telefonul nu trebuie să se transforme într-o obsesie, însă ai face bine ca măcar o dată pe zi să-ți rezervi câteva secunde pentru a șterge cu grijă smartphone-ul de care punem pariu că nu te desparți nici atunci când mergi la toaletă. 

Însă, nu uita, nu orice substanță e bună pentru a-ți curăța telefonul. Ți-am prezentat nu demult 7 produse care ți-ar putea distruge telefonul, dacă le folosești pentru a-l dezinfecta, așa că află ce e recomandat să eviți pentru procesul de igienizare a acestui dispozitiv. 

5. Să-l lași la încărcat peste noapte

Dacă te întrebai de ce nu ar trebui să-ți încarci telefonul peste noapte, e bine să știi că acest obicei va reduce din capacitatea bateriei și-l va expune supraîncălzirii, fenomen care îi poate afecta componentele interne, în timp sau chiar imediat. 

Ideal este să-ți pui telefonul la încărcat când bateria acestuia are 20% sau mai puțin și să-i deconectezi cablul de alimentare când acumulatorul a ajuns la 80%. Încearcă metoda asta pentru câteva zile și vei fi uimit de cât de mult va ține bateria!


Ai identificat în lista de mai sus măcar un obicei pe care îl ai? Te sfătuim să renunți cât mai curând la el, dacă vrei să te bucuri de telefonul tău un timp îndelungat!

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Adaugă comentariu

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Sunt de acord cu
Politica de confidențialitate *

Ultimele articole

Apel wi fi - tot ce trebuie să știi despre wifi calling și vowifi

Apel wi fi - tot ce trebuie să știi despre wifi calling și vowifi

Află totul despre apelurile Wi-Fi (VoWiFi): ce sunt, cum le activezi și când sunt utile în locul rețelei mobile.

Tu ești în videoclip - Atenție la mesajele capcană pe retelele sociale

Tu ești în videoclip - Atenție la mesajele capcană pe retelele sociale

Descoperă cum funcționează înșelătoria „Tu ești în videoclip” de pe rețelele sociale și cum te poți proteja de astfel de capcane online.

De ce scade sănătatea bateriei iPhone - cauze și soluții

De ce scade sănătatea bateriei iPhone - cauze și soluții

Află principalele cauze ale degradării bateriei iPhone și ce soluții ai pentru a-i prelungi durata de viață.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Sunt de acord cu
Politica de confidențialitate *

logo footerModul inteligent de a-ti cumpara si vinde telefonul!

Comenzi telefonice sau prin e-mail:

0374493962

comenzi@flip.ro

Despre Flip

Contact

Cine suntem

Blog

Intrebari frecvente

Recenzii

Business

Link-uri utile

Termeni si conditii

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Politica de utilizare Cookie-uri

Politica de Social Media

Asigurare CASCO si CASCO+

Plata in rate prin tbi bank

Plata in rate prin Oney

Protectia consumatorilor - A.N.P.C.

SOL

Informatii obligatorii conform Legii nr. 361/2022

Preferinte Cookie

Regulament campanie Tombola Reviews

Regulament campanie Genius

Regulament campanie Bonus console

Regulament campanie Bonus telefoane

CUMPARATURI 100% SIGURE

safe-buy

Curieri parteneri:

ups-and-dhl

Peste 550.000 clienți

4.8/5, recenzii

safe buysafe buy
iso logo

© 2025 Flip.ro - All rights reserved.

flagFlip.bg
flagFlip.gr
flagRejoy.hu