Sau, dacă vrei, de ce Telegram e mult mai mișto decât WhatsApp-ul.
Da, WhatsApp continuă să fie cel mai important jucător în rândul aplicațiilor de mesagerie, cu peste două miliarde de utilizatori în toată lumea. Totuși, update-ul de confidențialitate, despre care ți-am povestit mai multe aici, dar și anumite îngrădiri ale WhatsApp-ului au dat multora de gândit, care au ales să migreze către Telegram.
Ce este Telegram?
Telegram este, așa cum o descriu chiar fondatorii săi, o aplicație de mesagerie mobilă și desktop, bazată pe cloud, cu accent pe securitate și viteză. Aplicația a captivat deja milioane de utilizatori și a câștigat repede popularitate datorită securității sporite, funcționalității impecabile și criteriilor de păstrare a confidențialității.
Aplicația fondată de Pavel Durov, creatorul VKontakte, care este cea mai mare rețea socială din Rusia, a fost lansată în 2013, fiind disponibilă atât pe mobil cât și pe desktop.
Ce faci pe Telegram? Te lăsăm să afli din acest material avantajele Telegram vs Whatsapp.
Iată doar câteva dintre funcțiile acestei aplicații, care te-ar putea convinge să uiți de WhatsApp:
Poți șterge un mesaj primit, fără ca destinatarul acestuia să știe
Dacă te-ai răzgândit în privința unui mesaj pe care l-ai trimis pe Telegram, poți oricând șterge ce ai scris. Sigur, poți face asta și pe WhatsApp, însă acolo vor rămâne „urme”. Vorbim, desigur, de acel mesaj This message was deleted, care, uneori, face mai mult rău decât bine, ba chiar e posibil să nască o discuție în contradictoriu sau o formă ușoară de paranoia. Totul va începe cu „Ce ai șters?” și suntem siguri că știi ce urmează.
Poți edita mesaje deja trimise
WhatsApp poate, cel mult, visa la o astfel de funcție de care cei care folosesc Telegram se bucură deja. În cazul în care ai observat o greșeală în ceea ce ai scris sau pur și simplu vrei să modifici în vreun fel mesajul trimis, poți face asta foarte simplu, ținând apăsat lung pe textul căruia i-ai dat anterior Send. În meniul de sus al chatului îți va apărea simbolul stiloului pe care poți apăsa și rescrie mesajul pe care vrei să-l trimiți, de data asta corect.
Poți trimite mesaje pe silent
Știi că prietenul căruia vrei să-i trimiți un mesaj e într-o ședință importantă sau a trecut de miezul nopții și vrei să fii sigur că nu-l vei trezi? Telegram are și funcția de a trimite mesaje fără notificări. Astfel, destinatarul poate vedea ce i-ai trimis imediat după ce s-a trezit sau când va termina treaba. Pentru a folosi această funcție, ține apăsat lung pe butonul de Send și alege Send without sound
Poți programa mesajele
La fel de cool e și funcția Schedule message, care, te-ai prins, permite alegerea unei anumite date și a unei anumite ore pentru a trimite mesajul dorit. În acest fel, nu mai e nevoie să-ți pui remindere sau să te strofoci să-ți amintești ceva anume, când poți trimite informațiile programat. Asemenea mesajelor silențioase, poți trimite un mesaj programat ținând lung apăsat pe Send.
Poți trimite mesaje care vor intra când destinatarul va fi online
Dacă ai de transmis ceva, dar nu e urgent ca mesajul tău să ajungă la destinatar, poți opta pentru varianta Send when online, funcție pe care o găsești tot ținând lung apăsat pe butonul de Send. Poate vrei să trimiți un mesaj de Bună dimineața ori poate pur și simplu nu vrei să deranjezi. Oricare ar fi motivația ta, trebuie să recunoști că funcția asta e utilă.
Poți fi văzut online doar de contactele preferate
Pe WhatsApp ai la dispoziție doar trei variante de afișare a prezenței tale online. Poți alege ca oricine să știe când ai fost ultima dată online, doar contactele tale sau nimeni. Pe Telegram vei putea crea o listă de contacte care să nu-ți vadă statusul de Last seen.
Poți crea un chat secret
Ultimul punct de pe lista Telegram vs Whatsapp este chat-ul secret. Dacă vrei să împărtășești păreri care să rămână confidențiale, poți crea un Secret chat cu un contact din lista ta, de unde poți fi sigur că nu va va pleca nicio idee pe care o împărtășești cu interlocutorul tău. Mesajele din acest chat privat nu vor putea fi forwardate, iar realizarea de printscreen-uri nu va fi posibilă.
Acestea sunt cele opt lucruri pe care le poți face pe Telegram, dar nu și pe WhatsApp. Tu ce faci pe Telegram și nu poți face pe Whatsapp?