Evenimentul așteptat în fiecare an de fanii Apple și nu numai, s-a încheiat, iar noi suntem aici să-ți povestim despre cele mai recente upgrade-uri ale produselor.
Vedeta serii a fost, bineînțeles, seria iPhone 16. Am făcut câteva speculații acum ceva vreme, iar astăzi a venit momentul să le confirmăm sau să le infirmăm. Deci, ce e nou la iPhone 16? Hai să vedem!
Ce aduce în plus Seria iPhone 16?
- Modele: iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max
- Apple Intelligence: Seria iPhone 16 este prima care integrează Apple Intelligence, un sistem personalizat de inteligență artificială, dezvoltat de Apple, de altfel și marele diferențiator.
Începând de luna viitoare, utilizatorii de iPhone-uri compatibile vor putea beneficia de toate funcțiile Apple Intelligence (în beta) ca parte a actualizării iOS 18.1., cu excepția celor care locuiesc în UE sau China.
Întârzierea lansării Apple Intelligence în UE este cauzată de reglementări, în special de Actul Piețelor Digitale (DMA). DMA impune companiilor de tehnologie, precum Apple, să mențină standarde stricte de confidențialitate și permite experților independenți să verifice respectarea regulilor de protecție a datelor personale.
Apple a subliniat că funcțiile sale AI acordă prioritate confidențialității utilizatorilor, majoritatea procesării AI având loc pe dispozitiv, iar orice procesare efectuată pe serverele Apple este gestionată fără stocarea datelor sau a imaginilor utilizatorilor.
Conform spuselor producătorului, Apple Intelligence este sistemul de inteligență personală care te ajută să scrii, să te exprimi și să îți duci la bun sfârșit sarcinile fără efort. De asemenea, din punct de vedere confidențialitate, accesul la datele tale este complet protejat.
Noile iPhone-uri includ și un buton destinat accesului rapid la funcțiile AI. Utilizatorii pot folosi AI pentru a uni fotografii într-un video, iar funcția Camera Control recunoaște obiecte și locuri precum restaurantele și permite interacțiunea cu Chat GPT.
- Cameră: iPhone 16 Pro este echipat cu o cameră principală de 48 MP, cameră ultra-wide de 48 MP și teleobiectiv 5X de 12 MP. Dispune de slow motion cinematic la 4K120 fps și captură audio spațială pentru o experiență video interactivă.
iPhone 16 are o cameră principală de 48 MP și o cameră ultra-wide cu auto focus, capabilă de înregistrări video 4K60 în Dolby Vision.
- Performanță: Cipul A18 Pro este cu 15% mai rapid decât A17 Pro și folosește cu 20% mai puțină energie, fiind optimizat pentru sarcini AI generative.
- Culori: iPhone 16 vine în culorile ultramarin, teal, roz, alb și negru, iar modelele Pro adaugă culorile negru, alb, argintiu și deșert.
- Butonul de acțiune: Prezent inclusiv pe iPhone 16 și iPhone 16 Plus, permite utilizatorilor să acceseze ușor o varietate de funcții cu o simplă apăsare. Utilizatorii pot deschide rapid camera, lanterna sau controalele; pot comuta între modurile Sonerie și Silențios; pot recunoaște muzica cu Shazam; pot activa funcții precum Voice Memos, Focus, Translate și funcții de accesibilitate precum Magnifier; sau pot folosi Shortcuts pentru mai multe opțiuni.
- Culori: iPhone 16 vine în culorile ultramarin, teal, roz, alb și negru, iar modelele Pro adaugă culorile negru, alb, argintiu și deșert.
Cum sunt noile smartwatch-uri Apple?
- Apple Watch Series 10: Vine cu detectarea apneei în somn, care monitorizează tulburările de respirație în timpul somnului folosind accelerometrul. Alertează utilizatorii asupra semnelor de apnee moderată sau severă, vizibile în aplicația Health. Carcasa este realizată din titan de calitate aerospațială, cu opțiuni de finisaj rose gold și argintiu. Mai trebuie să adăugăm că watchOS 11 este cel mai avansat sistem de operare de până acum, cu aplicații și funcții concepute pentru a te menține activ, sănătos, în siguranță și conectat.
Printre senzorii noului ceas inteligent se numără: senzor electric pentru ritmul cardiac, senzor optic de ritm cardiac de a treia generație, senzor de oxigen în sânge, senzor de temperatură, busolă, altimetru mereu activ, accelerometru de înaltă performanță, giroscop cu interval dinamic ridicat, senzor de lumină ambientală, ghid de adâncime și senzor de temperatură a apei. Autonomia smartwatch-ului este de o zi întreagă, cu până la 18 ore de utilizare normală și până la 36 de ore în modul Low Power.
- Apple Watch Ultra 2: Este disponibil într-o versiune din titan negru satin, cu curele de titan rezistente la zgârieturi și mecanism de blocare. Device-ul are autonomie de mai multe zile, cu până la 36 de ore de utilizare normală și până la 72 de ore în modul Low Power.
Dispune de senzor electric pentru ritmul cardiac, senzor optic de ritm cardiac de a treia generație, senzor de temperatură, ghid de adâncime cu o acuratețe de ±1m, senzor de temperatură a apei, busolă, altimetru mereu activ, accelerometru de înaltă performanță, giroscop cu interval dinamic ridicat și senzor de lumină ambientală. De asemenea, utilizează watchOS 11, cel mai avansat software prezent pe un dispozitiv portabil.
Căștile Airpods 4 vin cu caracteristici noi
- Caracteristici: Utilizatorii au la dispoziție anularea activă a zgomotului, audio spațial personalizat, izolare a vocii, încărcare USB-C și wireless, autonomie de până la 30 de ore, audio adaptiv și conștientizare a conversației. Căștile pot fi controlate prin mișcări ale capului pentru a răspunde la Siri. Senzorul optic în ureche, accelerometrul pentru detectarea mișcării, accelerometrul pentru detectarea vorbirii și senzorul de forță completează funcționalitatea acestor căști avansate.
Mai mult, Apple a introdus actualizări software care ajută la accesibilitate, în special pentru persoanele cu dificultăți de auz, incluzând teste auditive în AirPods Pro și funcționalități de protezare auditivă.
Carcasa de încărcare vine cu port port USB-C.
Ca un extra detaliu, Modelul AirPods Max primește noi culori, precum portocaliu, mov și starlight.
Merită să faci upgrade?
Acum că ai aflat noutățile, poate te întrebi dacă ar trebui să-ți schimbi cât mai curând device-urile. Sunt multe motive pentru care îți recomandăm să nu te grăbești. Iată câteva dintre ele:
- Prețuri mari
Device-urile nou lansate au etichete de preț deloc avantajoase. Cu toate acestea, la câteva luni după lansare, prețurile tind să scadă. Economisești o sumă importantă de bani doar dacă aștepți puțin sau alegi să cumperi un dispozitiv recondiționat, care funcționează excelent și costă cu până la 40% mai puțin.
- Depreciere rapidă
Din momentul în care ți-ai cumpărat un device nou, valoarea acestuia începe să scadă. Atunci când eviți cumpărarea unui produs nou-nouț, eviți și scăderea rapidă a valorii sale, mai ales dacă ai în vedere că upgrade-urile făcute de la un model la altul nu sunt considerabile.
- Lipsa recenziilor
La scurt timp după lansare, numărul recenziilor altor utilizatori este mic. În plus, nu a trecut timp suficient pentru a-ți da seama de calitatea și funcționalitatea dispozitivului. O perioadă mai lungă de așteptare vine după sine cu acces la feedback real și la rezultatele testelor efectuate în amănunt.
Alegerea cea mai înțeleaptă, atunci când vrei să-ți schimbi unul dintre device-uri, este să cumperi un produs recondiționat. La Flip, fiecare dispozitiv trece prin 67 de teste de calitate și vine cu 2 ani garanție, livrare rapidă și 30 de zile de retur gratuit. Alege SMART!
Sursă foto & specificații - apple.com