iPhone: Toate modelele care se vor lansa în 2022 vor avea 5G

iPhone: Toate modelele care se vor lansa în 2022 vor avea 5G

Publicat de Fadia Hirtan
pe 21.07.2021

Tehnologia 5G va reprezenta un standard în ceea ce privește modelele viitoare ale telefoanelor Apple

În prezent, Apple oferă patru versiuni ale generației iPhone 12, adică iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max și iPhone 12 mini, toate având acces la 5G. Niciunul dintre celelalte modele mai vechi pe care compania le vinde (iPhone 11, iPhone XR sau iPhone SE) nu sunt compatibile cu această tehnologie. Cu toate acestea, iPhone SE a treia generație se anunță că va primi un upgrade în această direcție, adică va fi adăugat pe lista de telefoane care suportă 5G

Se zvonește că iPhone SE 2022 va avea un procesor A15, la fel ca modelele premium de la Apple, dar și modemul Qualcomm X60, pentru a putea oferi conectivitate 5G.

Totuși, cel mai probabil, anul viitor nu vom vedea pe piață varianta mini a lui iPhone 13, date fiind vânzările foarte slabe înregistrate de modelul iPhone 12 mini, a cărui producție a fost oprită mai devreme de termen, tocmai din această cauză. 

Chiar și așa, numărul de modele pe care Apple le va lansa anul viitor va rămâne tot patru, pentru că iPhone mini va fi înlocuit cu o nouă versiune a iPhone Pro Max de 6,7 inch. Altfel spus, vom vedea două telefoane iPhone noi de 6,1 inch și două de 6,7 inch.

Primul telefon iPhone cu 5G a fost lansat abia anul trecut, în vreme ce Samsung, Oppo, Xiaomi și Huawei au reușit să dea acces la 5G tuturor telefoanelor premium încă din 2019, așa că Apple nu are decât să îi prindă pe ceilalți producători din urmă cu această tehnologie. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!