iPhone nano: telefonul la care lucra Steve Jobs, dar care nu s-a mai lansat

iPhone nano: telefonul la care lucra Steve Jobs, dar care nu s-a mai lansat

Publicat de Fadia Hirtan
pe 20.08.2021

Un mail trimis de Steve Jobs în octombrie 2010 arată că magnatul american lucra la un proiect care, din păcate, nu a mai fost lansat. Este vorba de un dispozitiv care avea să iasă din tiparele cu care fanii brandului erau obișnuiți.

Cel mai probabil, Steve Jobs pregătea un nou telefon Apple, însă informațiile pe care acesta le-a trimis în mesajul de mai jos nu sunt foarte concludente. Cert este că specificațiile prezentate în mail duc cu gândul la un device de mici dimensiuni, care avea să coste mai puțin decât dispozitivele lansate anterior sub umbrela Apple.

Din păcate, mailurile din octombrie 2010 ale lui Jobs, care nu reprezintă altceva decât o agendă pentru o viitoare întâlnire strategică, nu dezvăluie prea multe despre dispozitiv. Putem observa un punct în care era folosită sintagma de „plan pentru un iPhone nano”, dar și un subpunct care menționează ideea unui cost mai mic. De asemenea, în mesajul trimis de Steve Jobs este menționat numele Jony. Cel mai probabil, vizionarul în tehnologie făcea referire la Jony Ive, la vremea aceea designerul Apple, căruia îi erau cerute primele randări ale produsului. 

Denumirea de nano era una necunoscută pentru pasionații de tehnologie, pentru că Apple a lansat de-a lungul timpului șapte generații de iPod nano, a cărui producție s-a încheiat pe 27 iulie 2017.

Astăzi, dacă ar fi să facem o paralelă, compania americană a renunțat la termenul de nano pentru cele mai mici și mai ieftine telefoane Apple, adoptând nu demult denumirea de mini pentru iPhone-urile cele mai accesibile, așa cum este, de exemplu, iPhone 12 mini

Totuși, nu ne putem abține să ne imaginăm cum ar fi putut arăta un iPhone nano, mai ales în perioada 2010-2011, când iPhone 4, ultimul model lansat de Apple la vremea aceea, avea un ecran de doar 3,5 inch

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!