iPhone-ul tău afișează mesajul „Important display message”?

iPhone-ul tău afișează mesajul „Important display message”?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 11.10.2021

Dacă ți-ai comandat un iPhone second-hand recondiționat de la Flip.ro, îți mulțumim că susții ideea noastră de a da telefoanelor o a doua viață! Decizia înțeleaptă nu doar pentru bugetul tău, ci și pentru mediul înconjurător, ne ajută pe toți!

Dar nu despre aprecierea noastră, pe care ai câștigat-o deja, vrem să-ți vorbim în acest material, ci despre un mesaj pe care e posibil să-l fi primit pe telefon, dacă folosești un iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max sau un alt model apărut după acestea, care are update-ul la iOS 15 făcut. 

Discutăm despre notificarea „Important display message - Unable to verify this iPhone has a genuine Apple display”, care e posibil să te fi alarmat. Iată de ce nu ar trebui să-ți faci griji în privința ei:

S-ar putea să te mai intereseze și:

iPhone-ul tău afișează mesajul „Important battery message”?

Ce înseamnă Important display message?

E bine să știi încă din start faptul că telefonul tău va funcționa perfect, nefiind afectat în niciun fel de acest mesaj apărut pe ecran. 

Așa cum probabil știi deja, display-ul unui smartphone este cel mai afectat în cazul în care dispozitivul are parte de un șoc sau este scăpat pe jos. 

Anumite modele de telefoane, nu doar iPhone-uri, ci și Samsung-uri și Huawei-uri, care ajung la noi au nevoie de înlocuirea display-ului, înainte ca noi să le putem scoate înapoi pe piață. Cele care au parte de această reparație fie erau prea zgâriate, fie au fost ciobite sau sparte complet de proprietarul care a ales să-și vândă dispozitivul pe Flip.ro

Deci dacă ai primit mesajul „Important display message - Unable to verify this iPhone has a genuine Apple display” înseamnă că telefonul pe care îl ții în mână are un display nou-nouț. Ecranul va funcționa la fel de bine ca cel original, este de o calitate similara și va avea aceeași rată de refresh, așa că nu ai de ce să te îngrijorezi. 

De ce apare mesajul Important display message pe ecran?

Răspunsul scurt la această întrebare este pentru că Apple vrea să te condiționeze să-ți schimbi componentele telefonului la ei, pentru mai mulți bani

Menționam mai sus despre update-ul la iOS 15, cel mai nou sistem de operare Apple, care vine la pachet cu acest tip de notificări. Dacă nu ești dispus să plătești costurile piperate pe care le impun service-urile autorizate Apple și alegi un service independent pentru înlocuirea display-ului (ori dacă iei un iPhone recondiționat de la Flip.ro) este posibil să primești această notificare pe ecranul telefonului. 

Problema, care a fost catalogată de mulți ca fiind un abuz din partea Apple, este una ceva mai veche, iar la nivel mondial această situație a declanșat o mișcare ce poartă numele de Right to repair (Dreptul de a repara). Atât guvernul SUA, cât și Parlamentul European, încearcă acum să reglementeze modul de utilizare a telefoanelor Apple. Fanii brandului spun că ar trebui să aibă dreptul de a repara iPhone-urile oriunde doresc, adică în service-urile pe care le preferă, fără a fi condiționați prin mesaje de tipul „Important battery message” să ajungă cu telefoanele tot la Apple, unde costurile serviciilor și a pieselor de schimb sunt, știm cu toții, mult mai mari decât în alte centre de reparații. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Mesajul Important display message îmi afectează telefonul?

Nu. Apple a menționat clar faptul că mesajul „Important display message” NU va afecta capacitatea de funcționare a iPhone-ului tău, refresh rate-ul sau claritatea imaginii. Notificarea este doar pentru a te înștiința că ecranul nou montat pe dispozitiv nu a fost pus într-un service Apple, dar asta nu va avea nimic de-a face cu capacitățile sale de redare a imaginii sau cu reacțiile prompte la comenzile pe care i le dai. 

Cât timp rămâne mesajul Important display message pe ecran?

Notificarea va rămâne pe ecranul telefonului tău în primele patru zile de utilizare a dispozitivului, apoi se va „muta” în zona de setări, în dreptul informațiilor despre display. Acolo va sta timp de 15 zile, după care va dispărea complet. 

E important să nu uiți faptul că, indiferent de modelul de telefon și de condiția pentru care ai optat atunci când l-ai comandat de la Flip.ro, specialiștii noștri tratează absolut toate dispozitivele la fel. Fără excepție, telefoanele pe care le poți cumpăra de la noi au trecut printr-o serie de verificări atente în peste 30 de teste făcute de experți pentru ca tu să te bucuri de un smartphone cu capacități identice cu ale unui dispozitiv nou. 

Îți mulțumim că ai încredere în noi!

Echipa Flip 💚

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!