iPhone: Viitoarele telefoane Apple ar putea fi lipsite complet de butoane

iPhone: Viitoarele telefoane Apple ar putea fi lipsite complet de butoane

Publicat de Fadia Hirtan
pe 20.05.2022

Apple n-a fost, de fapt, niciodată fanul butoanelor pe telefoane. Tocmai de aia, în 2017, compania s-a grăbit să elimine pentru prima dată butonul de Home de pe modelul care se lansa în toamna anului respectiv, adică iPhone X, în favoarea celui mai mare ecran de telefon pe care Apple l-a oferit vreodată, până atunci. 

Desigur, tendința a continuat și în cazul celorlalte serii care i-au urmat, adică iPhone XR, iPhone XS, iPhone 11, iPhone 12 și iPhone 13

Acum, gigantul american se pare că se gândește serios la eliminarea tuturor butoanelor fizice, pentru că a depus brevetul pentru ceva cel puțin interesant. Apple propune crearea de suprafețe cu microperforații în locul clasicelor butoane, care vor fi nedetectabile cu ochiul liber. Funcția va fi activată cu ajutorul unor senzori care vor înregistra atingerea sau presiunea și vor răspunde în același mod ca un buton fizic.

Când senzorii nu sunt utilizați, aceștia vor fi dezactivați și întreaga suprafață se va camufla fără probleme în dispozitiv. 

Chiar dacă îi place să își depășească constant limitele și chiar dacă tendințele duceau deja într-acolo, Apple nu este pionierul conceptului de telefon fără butoane. În 2019 se lansa un model care, însă, nu a ajuns să fie îndeajuns de popular. Meizu Zero, care folosește un „buton lateral virtual” și care, aparent, oferă feedback tactil similar cu un buton fizic, a fost primul smartphone fără butoane și fără sloturi. Modelul folosește o cartelă eSIM și poate fi reîncărcat doar wireless. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!