Știri
11 Ianuarie 2022, 3:36 PM

Apple și Samsung ar putea mări prețurile pentru cele mai bune telefoane care se vor lansa în 2022

Se pare că anul acesta vom fi nevoiți să plătim mai mult pentru telefoanele de top de la Apple și Samsung, adică pentru modelele din seria iPhone 14 și Galaxy S22. Raționamentul principal aflat în spatele creșterii prețurilor acestor dispozitive, așa cum susține leaker-ul de la care a plecat această idee, este acela că noile telefoane vor veni cu câteva upgrade-uri importante, mai ales pentru modelele Pro de la Apple, dar și cu câteva modificări importante în ceea ce privește design-ul. 

În plus, criza de cipuri care afectează în acest moment întreaga planetă pe partea de fabricare a noilor gadgeturi, dar nu numai, ar putea fi un motiv în plus pentru care prețul de lansare a modelelor din seria iPhone 14 și Samsung Galaxy S22 ar putea fi unul ceva mai piperat.

Cât ar putea costa telefoanele din seria iPhone 14?

iPhone 14 se presupune că își va păstra prețul de lansare de 799 dolari, iar iPhone 14 Pro va ajunge să coste 1.099 dolari. iPhone 14 Pro Max va ajunge la 1.199 dolari, adică tot atât cât costa și Galaxy S21 atunci când a fost scos pe piață. 

Se pare că Apple vrea să renunțe la modelul iPhone 14 mini. În schimb, producătorul american e posibil să introducă pe piață iPhone 14 Max, un nou telefon cu un display mai mare decât cel al modelului de bază, dar cu o configurație și un design similare cu cele ale unui standard. Pentru acesta e posibil să plătim nu mai puțin de 899 dolari

Așadar, diferența de preț la fiecare model în parte, în comparație cu cele ale telefoanelor omoloage din seria iPhone 13, va fi de 100 dolari. Totuși, variantele Pro și Pro Max se presupune că vor avea parte de upgrade-uri importante, care să merite această diferență de preț. 

De exemplu, ecranele acestor două modele se așteaptă să aibă o rată de refresh de 120Hz, camere de 48 megapixeli, dar și senzori ascunși în spatele panelului OLED. 

Telefoanele din seria iPhone 14 se așteaptă să fie lansate, ca de obicei, în a doua jumătate a lunii septembrie.

Cât ar putea costa telefoanele din seria Galaxy S22?

Aparent, modelul de bază al seriei S22 de la Samsung va veni cu un spațiu de stocare de 256GB, în loc de 128GB, cu care a venit predecesorul acestuia, S21. Așadar, prețurile ceva mai ridicate ale seriei pe care urmează să o vedem lansată în 2022 se datorează și dublării spațiului de stocare internă.

Astfel, e de așteptat ca Samsung Galaxy S22 să coste 1.089 dolari, pentru modelul cu 8GB RAM și 256GB stocare, în vreme ce pentru aceeași memorie internă un Samsung Galaxy S22 Plus ar putea costa 1.323 dolari. Galaxy S22 Ultra va plus cu câteva specificații de top, pentru prețul orientativ de 1.746 dolari, pentru modelul cu 16GB RAM și 512GB stocare internă. 

Ce zici, ai fi dispus să plătești în plus pentru specificații superioare sau ai prefera ca prețurile pentru noile telefoane de la Samsung și Apple să rămână aceleași și pentru modelele viitoare, cu păstrarea acelorași caracteristici?

Fadia Hirtan
Flip.ro