iPhone 13: Apple a renunțat la funcția de anulare a zgomotului de fundal (noise-canceling)

iPhone 13: Apple a renunțat la funcția de anulare a zgomotului de fundal (noise-canceling)

Publicat de Fadia Hirtan
pe 17.01.2022

Telefoanele Apple din seria iPhone 13 nu mai permit anularea zgomotului de fundal, funcție care era disponibilă pe toate celelalte modele încă de acum zece ani. Noise-canceling permitea reducerea sunetelor ambientale atunci când un telefon era dus la ureche, după inițierea unui apel. Pe lângă rolul de a păstra convorbirile cât mai clare, funcția elimina riscul acoperirii vocilor de zgomotul din jur. 

Situația a fost semnalată de către un cititor al 9to5Mac, care a trimis un print screen dintr-o conversație pe care a avut-o cu un reprezentant al departamentului de suport Apple, pe Twitter. Acesta arată că, deși angajatul Apple i-a precizat că problema se va remedia și că va fi anunțat imediat ce funcția va reveni pe telefon, „aparent, problema nu va fi rezolvată, iar anularea zgomotului de fundal este dezactivată în mod intenționat pe aceste dispozitive din motive nespecificate.”

Steve a cerut clarificări, însă a primit un răspuns sec din partea reprezentanților Apple. Aceștia i-au spus că are dreptate, că funcția nu mai este disponibilă pentru telefoanele din seria iPhone 13 și l-au invitat să lase un feedback despre situația întâmpinată, pe apple.com/Feedback.

Lipsa funcției de eliminare a zgomotului de fundal de pe telefoanele Apple din ultima generație a fost semnalată și pe Reddit în urmă cu aproximativ o lună, după ce un fan al brandului american a sesizat că în meniul telefonului său nu a regăsit, la Accessibility, posibilitatea de a o activa.

„Nu reușesc să găsesc comutatorul pentru a dezactiva funcția de anulare a zgomotului de fundal pe iPhone 13 Pro Max. Acesta a fost mutat sau eliminat? Când folosesc FaceTime și vorbesc prin difuzor, vocea mea se întrerupe”, a scris acesta.

Un alt utilizator a postat că Apple este perfect conștient de această problemă:

„Am lua legătura cu cei de la Apple. Este o problemă cunoscută de ei, la care se pare că se lucrează, însă fără nicio dată concretă la care această situație s-ar putea rezolva. Din această cauză, atunci când folosești un iPhone 13 cu aplicația CarPlay te auzi cu ecou. Este un defect major care trebuie rezolvat cât de curând”.

Încă nu este clar dacă Apple a ales să elimine voit această funcție sau a fost vorba de o simplă eroare, dar mai ales de ce nu lucrează la remedierea situației. 

Tu ai întâmpinat probleme din cauza anulării funcției noise-canceling pe iPhone 13? Lasă-ne un comentariu mai jos și împărtășește-ne experiența ta!

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Adela Ioana

Adela Ioana

Am si eu aceeasi problema cu telefonul. Toate persoanele cu care vorbesc se vaita ca aud mai bine zgomotele din fundal, decat pe mine. Abia ne intelegem! Nu este normal sa dispara voit serarea de eliminare a zgomotului de fundal!!!

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!