iOS 16 readuce procentajul bateriei pe ecranul iPhone-urilor

iOS 16 readuce procentajul bateriei pe ecranul iPhone-urilor

Publicat de Fadia Hirtan
pe 10.08.2022

Apple a decis, odată cu lansarea modelului iPhone X, care a apărut pe piață acum cinci ani, să renunțe la afișarea procentajului bateriei. Motivul era acela că ecranele iPhone-urilor nu erau suficient de încăpătoare cât să mai cuprindă și procentul bateriei. 

În schimb, telefoanele Apple au afișat, în tot acest timp, o pictogramă din care puteai intui cât mai ai din baterie. De altfel, procentajul bateriei mai putea fi aflat și dacă intrai în meniul telefonului, la Centrul de control

iOS 16 vine să rezolve această situație, astfel încât cifra exactă a procentajului bateriei să apară în pictograma din dreapta, sus. Poți testa această nouă funcție, care va fi disponibilă, aparent, pentru toate telefoanele Apple la lansarea oficială a noului sistem de operare, dacă ți-ai descărcat versiunea beta a acestuia și ai ales, din SetăriBaterieProcent baterie

Momentan, opțiunea nu este disponibilă pentru modelele iPhone 11iPhone 12 mini și iPhone 13 mini. Dar nu aceasta pare să fie cea mai mare provocare a fanilor Apple, ci fontul și culoarea procentajului care apar pe pictograma bateriei, despre care aceștia spun că sunt greu de citit. 

Bateria, a cărei pictogramă va arăta acum ca fiind mereu plină, va afișa numere minuscule, obositoare pentru ochi, mai ales pentru cei care suferă de anumite afecțiuni de vedere, precum astigmatismul sau miopia. Vestea bună este că vei putea ascunde procentajul bateriei, prin aceeași metodă prin care ai activat funcția (SetăriBaterieProcent baterie).

Ție cum ți se pare această funcție? O consideri utilă? Te gândești s-o folosești, la viitorul update de sistem de operare Apple?

(sursa foto: theverge.com)

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!