Instagram elimină funcția swipe up. Vezi ce înseamnă asta pentru influenceri!

Instagram elimină funcția swipe up. Vezi ce înseamnă asta pentru influenceri!

Publicat de Fadia Hirtan
pe 24.08.2021

Funcția de swipe up pe care o foloseau cei care voiau să adauge un link extern pe un story de pe Instagram va dispărea cât de curând. În locul ei, dezvoltatorii platformei vor să folosească un set de stickere, care să permită același lucru, adică redirecționarea către un alt cont de Instagram sau către un site extern rețelei de socializare mult mai simplu.

Până acum, doar conturile care adunau 10.000 de urmăritori sau mai mult de atât se puteau bucura de acest privilegiu, însă compania spune că retragerea butonului de swipe up și introducerea stickerelor nu va mai fi o funcție exclusivistă. Cu alte cuvinte, în scurt timp, e posibil ca oricine să se poată bucura de această nouă caracteristică a story-urilor de pe Instagram

În iunie, Instagram a început să testeze aceste stickere pentru diferiți utilizatori, nu doar pentru persoanele care aveau deja privilegiul de a folosi swipe up-ul. Altfel spus, nu doar pentru influenceri. Se pare că, începând cu 30 august, ne vom întâlni cu noua funcție pe multe dintre story-urile de pe Instagram

Instagram spune că, la început, funcția va fi disponibilă tot doar pentru cei care au depășit 10.000 de urmăritori pe platformă. Cu toate acestea, platforma „încă evaluează” lansarea acesteia către mai mulți utilizatori. Această actualizare „îi va ajuta să stabilească dacă decizia este una corectă, înainte de a extinde accesul la mai mulți utilizatori”, a declarat un purtător de cuvânt al Instagram pentru The Verge.

Să fie, oare, noua direcție binevenită pentru micii influenceri, care, deși nu au atins pragul de 10.000 de urmăritori pe platformă, vor putea promova servicii sau produse proprii ori externe? 

Tu te vei folosi de această funcție?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!