Știri
11 Martie 2022, 11:04 AM

Google lansează alerte de atac aerian pe telefoanele cu Android în Ucraina

Listei lungi de companii care întind o mână de ajutor Ucrainei și întorc spatele Rusiei i se alătură și Google. Gigantul a anunțat de curând că speră să poată salva vieți în țara în care, de două săptămâni, au loc bombardamente. 

Concret, la cererea guvernului ucrainean, Google a lansat un sistem de alertă compatibil cu Samsung, Xiaomi sau alte telefoane care folosesc sistemul de operare Android. Alertele de raid aerian funcționează prin utilizarea locației aproximative a unui telefon cu Android, exact cum se întâmplă și în cazul serviciului RO-Alert

Sistemul se bazează pe o conexiune celulară sau Wi-Fi, pentru a putea trimite informații în timp real despre dezastrele care apar, alerte AMBER și alte mesaje de siguranță publică.

Mesajul primit de către ucrainenii care au un telefon cu Android este, aproximativ, acesta:  „Guvernul Ucrainei a emis o alertă pentru (o anumită locație și oră). Adăpostiți-vă imediat. Atingeți pentru a schimba setările.” 

Google spune că nu folosește niciuna dintre informațiile despre locație pentru a identifica sau urmări utilizatorii.

Cel mai probabil, și Apple va introduce un sistem de alertă împotriva atacurilor aeriene, însă, deocamdată, acesta nu este implementat în Ucraina. 

Fadia Hirtan
Flip.ro