Știri
20 Mai 2021, 5:29 PM

Folosești Gmail? Google te va obliga să setezi autentificarea în doi pași

Securizarea unui cont folosind o simplă parolă nu este suficientă în zilele noastre, când numărul atacurilor cibernetice a crescut semnificativ. 

De acest lucru și-au dat seama și cei de la Google, care au anunțat într-o postare recentă pe blogul lor că vor impune, treptat, tuturor utilizatorilor Gmail să folosească autentificarea în doi pași. Această decizie este una semnificativă și va ajuta la menținerea unei siguranțe sporite în ceea ce-i privește pe utilizatorii acestei platforme. 

Verificarea în doi pași, așa cum o numește Google, va presupune conectarea la contul de Gmail mai întâi printr-un nume și o parolă, ca mai apoi logarea să fie posibilă doar cu ajutorul smartphone-ului. 

După activarea autentificării în doi pași, utilizatorii Gmail vor primi o solicitare de tip alertă pe telefon pentru a verifica dacă o tentativă de conectare la contul lor Google este legitimă. „Folosirea dispozitivului mobil pentru a se conecta oferă oamenilor o experiență de autentificare mai sigură decât parolele”, a declarat Mark Risher, directorul de management al produselor Google

Fadia Hirtan
Flip.ro