iPhone 13 Tips & Tricks - 5 funcții pe telefon de care e posibil să nu știi (încă!)

iPhone 13 Tips & Tricks - 5 funcții pe telefon de care e posibil să nu știi (încă!)

Publicat de Fadia Hirtan
pe 25.01.2022

E posibil ca iPhone 13 să nu fie primul telefon Apple de care te bucuri. Deși ultimele modele lansate în toamna trecută nu diferă cu mult de cele care le-au precedat, din seria iPhone 12, sunt șanse mari să ratezi multe dintre funcțiile cu care iPhone 13 vine la pachet, tocmai pentru că nu știi de ele.

Așa că ți-am pregătit în rândurile de mai jos cele mai interesante feature-uri ale seriei iPhone 13, de care, probabil, vei vrea să profiți. 

Cum verifici dacă ai apeluri pierdute pe iPhone 13, când telefonul e blocat?

Nu vrei să fii deranjat în timpul unei ședințe, dar n-ai vrea să-i lași pe cei care te sună să aștepte prea mult? Poți verifica dacă ai apeluri pierdute fără să deblochezi telefonul sau să întrerupi prezentarea pe care o susții în fața colegilor, dacă vei activa o funcție pe care o găsești la Accessibility

Apple o numește LED flash alerts. Așa cum îi spune și denumirea, atunci când e activată, funcția va aprinde un LED roșu în dreptul camerei selfie, în cazul în care ai apeluri nepreluate. 

Pentru a o activa, intră la Settings, caută Accessibility și găsește categoria Audio/Visual. Acolo vei avea posibilitatea de a selecta LED Flash for Alerts, funcție care îți va permite să vezi dacă te-a sunat cineva, chiar dacă ai telefonul pe modul silențios.

Cum deschizi rapid aplicația de cameră pe iPhone 13?

Sunt rare situațiile în care frustrarea se instalează mai rapid decât atunci când ratezi un cadru important din cauză că ai deschis camera telefonului prea târziu. Probabil știi exact despre ce vorbim. 

Și tocmai pentru că am trecut cu toții prin asta, e bine să știi care e shortcut-ul pentru a intra în aplicația de Cameră a telefonului tău într-o secundă. 

În cazul lui iPhone 13, e suficient să dai swipe spre stânga imediat ce ecranul telefonului s-a aprins, fără să-l deblochezi. În mod normal, instinctiv, ai glisa în sus, pentru a debloca iPhone-ul, și mai apoi ai intra în Cameră. Dar folosind această scurtătură, nu vei mai rata cadrele importante pentru tine. Pozele sau filmările făcute anterior vor fi în perfectă siguranță, pentru că galeria va putea fi accesată doar dacă deblochezi telefonul.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cum accesezi rapid lanterna pe un iPhone 13?

Nu-ți dai seama de cât de utilă poate fi lanterna de la telefon decât atunci când ai cea mai mare nevoie de ea și n-o găsești. În cazul unui iPhone 13, e bine să știi că o ai la îndemână mereu. 

Imediat ce iei telefonul în mână, fără să-l deblochezi, vei observa că poți activa lanterna ținând apăsat lung butonul din stânga, jos. Când auzi un „click”, poți lua degetul de pe buton și poți folosi lanterna.

Nu uita să o dezactivezi, când nu mai ai nevoie de ea, pentru că, dacă o vei uita pornită, e posibil ca bateria telefonului să scadă rapid. 

Cum faci print screen cu un iPhone 13?

O funcție la fel de importantă, pe care e posibil s-o folosești în fiecare zi, e cea care îți permite să faci capturi de ecran dintr-o comandă simplă. Iar dacă nu știi cum să faci print screen cu un iPhone 13, e suficient să apeși, simultan, pe butonul de Power și pe cel de creștere a volumului

Imediat ce ai făcut o captură de ecran, poza va apărea, pentru un timp scurt, în partea stângă, jos, de unde o vei putea viziona, modifica, trimite mai departe sau ignora, caz în care se va salva automat în galeria de poze a telefonului. Dacă alegi să o decupezi sau să o editezi în orice altă formă, nu uita să dai la final Done

Cum blochezi apelurile de la numere pe care nu le cunoști pe iPhone 13?

Și iPhone 13, ca multe alte modele de telefoane, are opțiunea de a bloca apelurile de la numerele pe care nu le ai salvate în agendă. Dacă vrei să profiți de această funcție, tot ce ai de făcut este să intri la Settings, să alegi Phone, apoi să selectezi Silence Unknown Callers și să activezi opțiunea. 

Astfel, vei evita discuțiile inutile cu agenții de vânzări care te-ar putea suna sau apelurile de phishing


Acestea sunt cele mai importante funcții ascunse ale unui iPhone 13 pe care acum le poți folosi după bunul plac. Dacă ai mai descoperit și altele și vrei să le împărtășești cu cei care iubesc telefoanele Apple, te invităm să ne lași, mai jos, un comentariu. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

ioana  popescu

ioana popescu

Am iphone 12 pro si are toate aceste functii, probabil la fel ca si iphone 11 , X ,XR , XS si poate si modele mai vechi .

Ionut Trandafir

Ionut Trandafir

Funcțiile acestea se găsesc și pe modele vechi, chiar iPhone 7 aș putea spune 😅

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!