Facebook l-a angajat pe avocatul lui Britney Spears să apere compania în fața unui viitor show TV care critică platforma

Facebook l-a angajat pe avocatul lui Britney Spears să apere compania în fața unui viitor show TV care critică platforma

Publicat de Fadia Hirtan
pe 26.10.2021

Perioada delicată pe care o traversează Facebook pare să fie doar începutul problemelor pentru cea mai populară platformă de social media. După ce un fost angajat a declarat că nu a fost luată nicio măsură pentru a opri distribuirea conținutului fals și după ce Zuckerberg a pierdut 7 miliarde $ din cauză că toate aplicațiile pe care le dirijează au picat pentru mai bine de șase ore pe tot globul, o nouă veste proastă lovește compania din California.

Inspirat de An Ugly Truth (Crudul Adevăr), o carte care expune pașii greșiți pe care Facebook i-a luat în gestionarea problemelor precum dezinformarea, discursul instigator la ură sau securitatea utilizatorilor, show-ul de televiziune Doomsday Machine (Mașina Apocalipsei), care urmează să fie lansat în curând, anunță că va prezenta în detaliu haosul din spatele platformei. 

Drama o va avea în rol principal pe Claire Foy (cunoscută din serialul The Crown), care o va reprezenta pe Sheryl Sandberg, directorul de operațiuni al Facebook, cea care raportează direct CEO-ului platformei, adică lui Mark Zuckerberg. Este de așteptat ca producția să prezinte situația dezinformării din timpul alegerilor din 2016, precum și controversele mai recente, cum ar fi programul XCheck, care a permis celebrităților și altor persoane publice să ocolească moderarea conținutului. 

Facebook amenință producătorii dramei (Anonymous Content) cu un proces. Și pentru că, nu demult, Mathew Rosengart a ajutat-o pe Britney Spears să scape de sub tutela abuzivă a tatălui ei, compania l-a angajat pentru a o reprezenta în eventualul proces. 

Mathew Rosengart i-a trimis o scrisoare către CEO-ul Anonymous Content, Dawn Olmstead, în care i-a detaliat acțiunile legale pe care le-ar putea lua Facebook, în cazul în care în emisiune apar declarații false sau exagerări despre companie.

Avocatul a atacat și acuratețea An Ugly Truth, precizând că scrierea că este „plină de declarații și caracterizări false și defăimătoare asupra Facebook și a conducerii sale”. Dacă Anonymous Content va decide să folosească așa-numitele declarații false în adaptarea sa, Rosengart spune că „Facebook va lua toate măsurile legale corespunzătoare”. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!