Facebook a dezactivat modul întunecat (dark) pe mai multe telefoane

Facebook a dezactivat modul întunecat (dark) pe mai multe telefoane

Publicat de Fadia Hirtan
pe 27.05.2022

Începând cu anul 2020, oricine alegea să treacă pe modul întunecat pe Facebook putea face asta în câteva secunde, de pe telefon, laptop, desktop sau tabletă. Funcția, extinsă mai târziu și către platformele Instagram și WhatsApp, e mai puțin obositoare pentru ochi, mai ales dacă obișnuiești să dai un scroll pe social media noaptea. 

Ce-i drept, e mult mai simplu să poți activa funcția Dark Mode de pe un laptop sau desktop decât de pe telefon. Dacă de pe calculator e suficient să apeși pe săgeata din dreapta, sus, ca mai apoi să alegi Afișare și accesibilitate, unde vei găsi modul întunecat, de pe smartphone lucrurile sunt ceva mai complicate.

Mai exact, va trebui să intri în meniu, ca după aceea să intri la Setări și confidențialitate. Apoi să mergi la Preferințe, unde vei găsi modul întunecat

Unii utilizatori ai platformelor de socializare aflate sub umbrela Meta s-au plâns că telefoanele lor au dezactivat funcția întunecată, fără ca ei să dea această comandă. Reprezentanții Meta nu au oferit până la această oră nicio explicație pentru cele întâmplate. 

Pentru moment, singura recomandare pe care am să ți-o fac este să dezinstalezi de pe telefon aplicațiile care folosesc fundalul alb și să le reinstalezi. E foarte posibil ca situația să se rezolve atât de ușor, iar modul întunecat să revină.

M-aș bucura să-mi lași un comentariu mai jos, dacă și tu ai întâmpinat această provocare, și să împărtășești cu ceilalți care s-ar fi putut lovi de aceeași situație cum ai rezolvat-o. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!