Elon Musk, amenințat de ruși pentru furnizarea de internet în Ucraina prin sistemul Starlink

Elon Musk, amenințat de ruși pentru furnizarea de internet în Ucraina prin sistemul Starlink

Publicat de Fadia Hirtan
pe 10.05.2022

Șeful agenției spațiale ruse îl amenință pe Elon Musk pentru decizia omului de afaceri de a furniza în Ucraina, țară grav afectată de război, servicii gratuite de internet prin satelit prin sistemul Starlink al SpaceX

Dmitry Rogozin, șeful Roscosmos, a postat weekendul trecut un mesaj pe canalul său de Telegram în care îl condamna pe Musk pentru ajutorul oferit statului ucrainean, măsură văzută de politicianul rus ca fiind una „nazistă”.

În textul postat, Rogozin i-a transmis lui Musk că va trebui să răspundă pentru faptele sale „ca un adult, indiferent dacă cum alege acum s-o facă pe prostul”. „Elon Musk este astfel implicat în aprovizionarea forțelor fasciste din Ucraina cu comunicații militare”, a adăugat șeful agenției spațiale ruse. 

În replică, CEO-ul Tesla a postat pe contul său de Twitter un prim mesaj, în care spunea că Rogozin nu știe, probabil, ce înseamnă, de fapt, cuvântul „nazist”. Mai apoi, Elon Musk a continuat ideea cu o postare bizară, în care scria „dacă mor în circumstanțe misterioase, mi-a părut bine să vă cunosc”. Un celebru youtuber, MrBeast, l-a întrebat pe Musk dacă îi lasă lui moștenire Twitterul, în cazul în care scenariul se adeverește. 

Probabil omul de afaceri a făcut referire la modul în care președintele rus Vladimir Putin a fost acuzat că și-ar fi otrăvit inamicii politici.

Conflictul dintre Musk și Rogozin a început după ce Starlink a asigurat acoperirea unei regiuni importante din Ucraina, folosind sistemul de internet prin satelit al SpaceX. Aproximativ 150.000 de utilizatori din țara vecină au acum acces la internet de mare viteză, mulțumită ajutorului oferit de Elon Musk

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!