Folosești Apple Pay? În curând vei putea plăti cumpărăturile în rate!

Folosești Apple Pay? În curând vei putea plăti cumpărăturile în rate!

Publicat de Fadia Hirtan
pe 14.07.2021

Vești bune pentru cei care folosesc Apple Pay! În curând, acest serviciu de plată mobilă va permite achitarea cumpărăturilor în mai multe rate. Pentru a face posibil acest lucru, Apple va primi susținerea Goldman Sachs, o bancă multinațională americană de investiții. 

Serviciul va purta numele de Apple Pay Later. Iată ce informații am aflat până acum despre acesta.

Cum va funcționa Apple Pay Later?

Când vei dori să faci cumpărături și să achiți cu un telefon Apple prin Apple Pay, vei avea opțiunea de a eșalona plata în cel puțin patru rate. Serviciul va purta numele de Apple Pay in 4 (cât se poate de intuitiv) sau Apple Pay Monthly Installments (pentru plăți pe care le vei putea acoperi pe o perioadă mai mare de timp) și va îți va permite să rambursezi suma datorată fără dobândă în rate plătite la fiecare două săptămâni, respectiv pe durata mai multor luni. 

Sistemul a fost adaptat mai degrabă lumii occidentale unde, așa cum probabil știi deja, angajații pot primi salariul la finalul fiecărei săptămâni. 

Oricine va dori să facă cumpărături dintr-un magazin fizic sau online și va folosi Apple Pay Later va putea alege orice card de debit sau credit pentru a acoperi ratele, la momentul stabilit de comun acord. Apple oferă deja posibilitatea de a plăti cumpărăturile în rate lunare, prin intermediul Apple Card, însă doar atunci când vine vorba de produsele proprii. Serviciul Apple Pay Later ar extinde această tehnologie pentru orice tip de tranzacție. 

Cum se vor calcula ratele prin Apple Pay Later?

Până acum, zvonurile spun că Apple Pay Later va avea un scop clar, acela de a intra pe piață ca principală concurență pentru alte servicii de acest tip care deja funcționează de ceva vreme, cum este și Pay in 4 de la PayPal. De aceea, așteptările în ceea ce privește stabilirea taxelor de administrare sunt foarte mari, în sensul în care se vehiculează ideea că acestea vor fi mult mai mici decât în cazul altor servicii de plată în rate.

Se presupune faptul că unele dintre planurile Apple Pay Later vor exclude taxele de întârziere și taxele de procesare, deocamdată fiind vizat doar interesul utilizatorilor care optează pentru plățile pe termen lung. De asemenea, serviciul nu va necesita efectuarea unei verificări de credit pentru utilizator. 

În mod separat, compania testează și o caracteristică ce îi va permite utilizatorului să creeze carduri de credit digitale temporare Apple Pay Later pentru achiziții individuale, exact cum permite și Revolutul

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cum vei putea avea acces la serviciul Apple Pay Later?

Utilizatorii care vor dori să utilizeze serviciul Apple Pay Later vor trebui să primească aprobarea Apple, prin intermediul unei cereri trimise pe aplicația Wallet a iPhone-ului. Tot de acolo va fi posibilă și gestionarea plăților, respectiv a stabilirii ratelor. 

Pentru a beneficia de Apple Pay Later, va trebui să trimiți, prin aplicație, o copie a actului tău de identitate, pentru ca mai apoi să parcurgi pașii sugerați în Wallet

Deocamdată, nu se cunoaște data exactă la care acest serviciu va fi disponibil, însă noi estimăm că lucrurile se vor mișca destul de repede pentru a face posibil acest tip de tranzacție, avantajos pentru toată lumea.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!