Cum trimiți același mesaj mai multor contacte pe WhatsApp? 3 metode care îți vor economisi timp

Cum trimiți același mesaj mai multor contacte pe WhatsApp? 3 metode care îți vor economisi timp

Publicat de Fadia Hirtan
pe 22.11.2021

Nu știm dacă telefonul tău e pregătit sau nu să primească în perioada următoare zeci de mesaje care încep cu „Fie ca”, însă ar fi cazul să te aștepți la ele. Ce știm sigur este că acest material te va ajuta să economisești timp, în cazul în care vrei să trimiți același mesaj mai multor persoane.

Disclaimer - Nu încurajăm spamul!  

Iată cele trei metode prin care poți trimite același mesaj mai multor contacte pe WhatsApp.

Metoda #1 - Prin funcția forward (redirecționare)

Prima și cea mai simplă metodă prin care poți trimite același mesaj mai multor persoane pe WhatsApp este prin funcția Forward a aplicației, de care probabil nu ești străin.

Concret, ce ai de făcut este să scrii mesajul dorit și să-l trimiți unui singur contact pe WhatsApp. Mai apoi, va trebui să ții apăsat lung pe mesajul proaspăt expediat. În partea de sus va apărea un meniu din care trebuie să selectezi săgeata către dreapta. În pagina care se va deschide, alege până la cinci contacte (aplicația permite doar atât, deocamadată) cărora vrei să le trimiți mesajul și apasă pe Send, adică pe butonul verde din dreapta, jos. 

Totuși, această metodă s-ar putea să nu fie una potrivită pentru tine, în cazul în care nu vrei să se afle că ai avut o zi lipsită de inspirație și ai ales să dai același mesaj mai multor contacte. Deasupra textului trimis de tine va apărea și mențiunea forwarded, ceea ce înseamnă că destinatarii mesajului tău vor ști că nu au fost singurii care au primit rândurile scrise de tine.

Metoda #2 - Prin funcția broadcast 

Cea mai eficientă metodă de a trimite același mesaj mai multor contacte pe WhatsApp este prin funcția broadcast, pe care puțini o folosesc. Spre deosebire de funcția forward, broadcast-ul nu va arăta celorlalți destinatari faptul că mesajul primit a fost trimis și altora. 

Tot ce vei avea de făcut va fi să intri pe WhatsApp și să apeși pe cele trei puncte din dreapta, sus. Se va deschide un meniu din care va trebui să alegi funcția New broadcast. Selectează toate persoanele la care vrei să ajungă mesajul tău, cu un scroll prin lista de contacte sau prin funcția de search, în dreapta, sus, cu un click pe lupă.

Ce e foarte interesant la această funcție este că lista de contacte aleasă de tine va rămâne intactă, la fel ca în cazul unui grup de WhatsApp, așa că vei avea acces la ea ori de câte ori vei vrea să repeți situația. Diferența va fi că, îți garantăm, niciuna dintre persoane nu va ști că ai trimis mesajul și altor contacte. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Metoda #3 - Prin funcția de copy-paste, pe WhatsApp Web

Chiar dacă nu e neapărat practică, pentru că va fi nevoie să deschizi laptopul sau calculatorul, această metodă este cea mai potrivită pentru tine în situația în care te descurci mai bine cu tastatura computerului decât cu cea a telefonului. 

Conectează-te la WhatsApp Web și scrie mesajul dorit în oricare chat privat dorești. Apoi, folosește funcția copy-paste (CTRL+A, apoi CTRL+C) și transmite textul și altor contacte, deschizând conversațiile private cu fiecare dintre acestea și adăugând mesajul în chatul dorit prin CTRL+V și Enter

Această metodă s-ar putea să fie cea mai simplă dintre toate în cazul în care vrei să personalizezi puțin rândurile trimise. De exemplu, dacă decizi să începi mesajul folosind adresarea directă, adică numele persoanei, e mult mai simplu să faci modificarea de pe tastatura unui computer, decât de pe cea a unui telefon.


Folosește metodele de mai sus, dacă vrei să trimiți același mesaj mai multor contacte din lista de WhatsApp și lasă-ne mai jos o inimioară dacă ai învățat ceva nou din acest articol. 🤗

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!