Ai un telefon sau o tabletă nouă? Nu este greu deloc să le protejezi. Primul pas pe care îl ai de făcut este să achiziționezi o folie de protecție pentru ecran, cea mai sensibilă parte a dispozitivului tău. Iar dacă ești o fire independentă și preferi, de cele mai multe ori, să faci totul de unul singur, astăzi îți arătăm cum să pui o folie de sticlă printr-un scurt ghid de aplicare folie protecție telefon sau tabletă.
De ce ar trebui să folosești o folie de protecție?
Durata de viață și valoarea de revânzare a dispozitvului tău depind de felul în care îl protejezi. Folia este o modalitate accesibilă și cât se poate de eficientă pentru a-ți proteja device-ul de zgârieturi, urme vizibile de uzură sau lovituri relativ minore.
Pe lângă motivele de mai sus, folia de protecție ajută și la o rezistență superioară în fața amprentelor sau urmelor de folosire, asta pentru că multe folii au un strat oleofob, care menține ecranul curat.
Unele folii au caracteristici anti-reflexie și de confidențialitate. Poți vizualiza mai ușor ecranul într-o lumină puternică și proteja informațiile sensibile prin a obtura afișarea display-ului din unghiurile laterale.
Tipuri de folii de protecție
Înainte de aplicare folie protecție telefon sau iPad, este nevoie să alegi tipul potrivit de folie pentru nevoile tale. Te ajutăm cu câteva opțiuni, pe care le găsești mai jos:
- Protecțiile de sticlă temperată sunt mai groase și protejează împotriva impactului sau a zgârieturilor. Sunt ușor de aplicat și mențin sensibilitatea display-ului.
- Folile de plastic sunt realizate din PET și sunt mai subțiri, însă au rezistență redusă versus sticla temperată.
- Foliile de confidențialitate limitează unghiurile de vizualizare a ecranului și sunt disponibile atât în variante de plastic, cât și de sticlă.
- Foliile anti-reflexie au suprafața mată și te ajută să vizualizezi mai ușor informațiile de pe ecran chiar și atunci când acesta este expus la o lumină puternică.
Cum te pregătești înainte de aplicare?
Pregătirea întregului proces de aplicare este poate chiar mai importantă decât aplicarea în sine. Asigură-te că te afli într-un mediu fără praf, cu aer curat, lipsit cât se poate de mult de impurități.
Pregătește-ți întreg kit-ul de accesorii, inclus în pachetul achiziționat. Ar trebui să ai la îndemână un șervețel infuzat cu alcool, o lavetă din microfibră și o mini racletă.
Nu uita să-ți cureți foarte bine mâinile pentru a îndepărta eventualele grăsimi și murdăria.
În final, înainte să te apuci de aplicarea protecției, oprește-ți device-ul. În acest mod vezi mai ușor firele de praf sau amprentele.
Ghid pas cu pas de aplicare folie protecție telefon sau tabletă
Curăță bine ecranul
Înainte de aplicare, este extrem de important să te asiguri că ecranul este curat ca lacrima. Folosește un șervețel cu alcool și îndepărtează praful și urmele vizibile. Șterge mai apoi ecranul cu o lavetă pentru a îndepărta umezeala. Mai poți utiliza stickere pentru a da deoparte orice alte particule de praf. Privește ecranul din mai multe unghiuri înainte să aplici folia.
- Asigură-te că folia de protecție este perfect aliniată
Aliniază folia cu ecranul, butoanele și camera. Kit-ul tău ar trebui să conțină câteva instrumente de orientare, dar dacă nu, acordă o atenție suplimentară acestui pas. Ține protecția de margini, astfel încât să nu atingi partea adezivă.
- Aplică protecția
Coboară încet protecția pe ecran, apoi începe aplicarea de la una dintre margini. Apasă treptat pentru a evita crearea bulelor de aer. Folosește racleta pentru a netezi dinspre centru spre margine și a scoate aerul de sub folie. Dacă nu ai racletă, poți scoate bulele și cu ajutorul unui card învelit într-o lavetă. La final, șterge ecranul cu un prosop din microfibră.
Nu uita să cureți regulat folia de protecție, pentru un bun rezultat pe termen lung. Evită să folosești substanțe chimice care pot fi agresive și rezumă-te la o lavetă simplă, care nu va afecta stratul protector al foliei.
Acum că ai ajuns la finalul procesului, nu ai decât să te bucuri fără griji de dispozitivul tău. Iar dacă, după ceva vreme, observi zgârieturi sau mici lovituri pe folie, îți sugerăm să nu pierzi timpul și să înlocuiești protecția cât mai repede. Un dispozitiv protejat este un dispozitiv în stare bună, pe care îl poți vinde mai apoi cu un preț mult mai ridicat decât te aștepți.