Good to Know
24 Februarie 2022, 11:31 AM

Cum schimbi vocea asistentului Google (Google Assistant, Hey, Google) pe orice telefon?

Poate nu știai acest lucru, dar Google îți oferă opțiunea de a schimba vocea asistentului pe care o poți avea la îndemână pe orice telefon cu Android. Altfel spus, vocea pe care o auzi atunci când activezi asistentul prin comanda Hey, Google poate fi alta decât cea cu care te-ai obișnuit deja. 

Motivul pentru care e posibil să nu fii familiarizat cu această opțiune este pentru că nu o vei găsi în lista obișnuită de Setări. Cea mai simplă metodă pentru a schimba vocea care îți răspunde la aproape orice întrebare este să activezi asistentul prin cunoscuta replică Hey, Google. Imediat după aceea, va trebui să parcurgi pașii de mai jos:

1. De pe telefon sau de pe tabletă, cere asistentului Google să-ți deschidă setările, prin comanda „Hey, Google, open assistant settings”.

2. Imediat după aceea, se va deschide un meniu. Dă scroll mai jos, până găsești opțiunea Assistant Voice & sounds, pe care va trebui să dai click.

3. Derulează variantele disponibile sub forma unor cercuri colorate și ascultă fiecare voce în parte, până decizi care e preferata ta. E suficient să selectezi culoarea corespondentă vocii pe care ai ales-o, pentru ca mai apoi să închizi aplicația. 

Și asta e tot! Odată schimbată, vocea pe care ai ales-o se va aplica pe toate dispozitivele pe care ești logat cu contul tău Google și pe care ai activat funcția Google Assistant

Dacă ai reușit să schimbi vocea pe care o auzi atunci când spui Hey, Google cu ajutorul informațiilor pe care ți le-am oferit, lasă-ne mai jos o inimioară, să știm că ai trecut pe aici. 💚

Fadia Hirtan
Flip.ro